Tranquility: Een Minimalistisch Meesterwerk in Taiwan

Een Residentieel Ontwerp van SAN.O

Inleiding

SAN.O, het ontwerpteam bestaande uit Keng Yao Chang en Chiung Ying Chiu, heeft met hun nieuwste project "Tranquility" een prachtig minimalistisch ontwerp gecreëerd. Dit residentiële project, gelegen in de East District in Chiayi City, Taiwan, is een ware viering van eenvoud en harmonie met de omgeving.

Body

Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, heeft het ontwerpteam van SAN.O ervoor gezorgd dat "Tranquility" naadloos opgaat in de omgeving. Door gebruik te maken van grote Franse ramen wordt het prachtige uitzicht op de tuin volledig benut. De eenvoudige, strakke lijnen en de subtiele Morandi-kleuren zorgen ervoor dat het zonlicht elke hoek van de woning overspoelt en een serene sfeer creëert. De reflecties van de spiegels brengen op slimme wijze het buitenlandschap naar binnen, waardoor een gevoel van eenheid met de natuur ontstaat.

Het ontwerpteam heeft ook gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals marmer, kwarts, Dekton en Fenix om een verfijnde uitstraling te creëren. De ruimte is opgedeeld met behulp van vierkante lijnen en kleuren van verschillende tinten, waardoor een visueel partitioneringseffect ontstaat. Het plafond, bedekt met titaniumplaat, vergroot de verticale dimensie van de ruimte en zorgt voor een ruimtelijk effect onder het diffuus licht.

De interactie met de omgeving is een belangrijk aspect van het ontwerp van "Tranquility". De bewoners kunnen genieten van het onbelemmerde uitzicht op de tuin vanuit de eetkamer op de begane grond, de woonkamer, studeerkamer en slaapkamer op de tweede verdieping. De open ruimte van de garage zorgt ervoor dat het groen in de tuin in één oogopslag te zien is. Verschillende lagen lichtstrips en tentoonstellingsverlichting zorgen voor een speels samenspel van licht en schaduw, waardoor de ruimte tot leven komt.

Conclusie

"Tranquility" is een meesterwerk van minimalisme en harmonie met de natuur. Het ontwerpteam van SAN.O heeft met dit project laten zien hoe eenvoud en verfijning kunnen samenkomen om een serene en contemplatieve leefruimte te creëren. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en slimme ontwerpkeuzes, hebben ze een unieke en tijdloze woning gecreëerd die de schoonheid van de omgeving omarmt.

Image Credits: SAN.O INTERIOR DESIGN

Awards en Onderscheidingen

"Tranquility" heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van "Tranquility" en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu
Afbeeldingscredits: SAN.O INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: KENG YAO CHANG, CHIUNG YING CHIU
Projectnaam: Tranquility
Projectklant: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu


Tranquility IMG #2
Tranquility IMG #3
Tranquility IMG #4
Tranquility IMG #5
Tranquility IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp