Feiliyundi: Een Verbluffend Verkoopcentrum dat Oneindige Mogelijkheden Uitdrukt

Een Meesterwerk van Weimo Feng

Inleiding

Het verkoopkantoor is niet langer alleen een plek om producten te tonen. Het moet een droomplek zijn, zowel qua vorm als geest. Het moet aantrekkelijk genoeg zijn zodat mensen in korte tijd de boodschap begrijpen, nadenken over het leven en er actie op ondernemen. Feiliyundi, ontworpen door Weimo Feng, is een verkoopcentrum dat deze visie tot leven brengt. Het is geïnspireerd door de oneindige mogelijkheden van het leven en drukt een oneindig verlangen naar het leven en de toekomst uit.

Feiliyundi onderscheidt zich door het gebruik van moderne, vloeiende lijnen die door de hele ruimte lopen. Deze lijnen creëren een relatie tussen de vloer en de kamers, waardoor er meer lagen en gedenkwaardige punten ontstaan. Het ontwerp van de ruimte is gebaseerd op deze samenhangende lijnen en vormt het hart van de ruimte. Het unieke en hoogwaardige ontwerp is tot stand gekomen door het combineren van het ruimtelijke gevoel en de functionele eisen. Door middel van modellen en onderzoek op de bouwplaats is het bouwproces bepaald om het gewenste resultaat te bereiken.

Feiliyundi is gerealiseerd met behulp van moderne technieken en materialen zoals kunstverf, terrazzo, jade groene steen en kunststeen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter en bevindt zich in New Taicang Science and Education City, China. Het project begon in januari 2019 en werd in juli 2019 voltooid.

Het ontwerp van Feiliyundi was een uitdaging op zowel creatief als technisch vlak. Het doorbreken van de traditionele verkoopbenadering in een beperkte ruimte en het omgaan met de relatie tussen vloerhoogte en leegte waren de belangrijkste uitdagingen. Daarnaast was de productie van speciaal gevormd metaal een technische uitdaging tijdens de bouw.

Een goed ontwerp wekt emotie op bij mensen. Weimo Feng heeft zich losgemaakt van traditionele stijlen en heeft een nieuwe ervaring gecreëerd in de prachtige en futuristische ruimtestructuur van Feiliyundi. Door zorgvuldige plaatsing van artistieke installaties, een duidelijke beweging van de ruimte en decoratieve oppervlakken van materialen en kleuren, is een meeslepende ervaring gecreëerd. Het is niet alleen een terugkeer naar de natuur, maar ook een verrijkende reis.

Feiliyundi is bekroond met de Platinum A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme en genialiteit, en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van Feiliyundi gaat verder dan de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en draagt bij aan een betere wereld.

Fotograaf: Hongfei Zhao


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Weimo Feng
Afbeeldingscredits: Photographer: Hongfei Zhao
Projectteamleden: Weimo Feng
Projectnaam: Feiliyundi
Projectklant: Weimo Feng


Feiliyundi IMG #2
Feiliyundi IMG #3
Feiliyundi IMG #4
Feiliyundi IMG #5
Feiliyundi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp