Tianze - Een Minimalistische Expositiehal in Nanjing

Een Ontwerp van Qingyong Wang

In elke interieurarchitectonische ontwerpproces worden elementen zoals model, materiaal, licht en schaduw, structuur en meer in overweging genomen om uiteindelijk tot een perfecte presentatie te komen. Dit project heeft echter niet als doel het verkennen van het eindresultaat, maar om het denkproces te presenteren, waarbij deze elementen met elkaar in botsing komen en mensen aan het denken zetten.

De essentie van minimalisme is eenvoud. Echter, ze geloven dat eenvoud zonder diepgang niet genoeg is, het is goedkoop. Ze hebben de intentie om een minimalistische ruimte te creëren en gebruik te maken van architectonische elementen in het interieur om het diepgaand, introvert en tijdloos te maken, zodat er resonantie ontstaat met technologie en de toekomst.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van materialen zoals steen, hout, staal en beton. De expositiehal heeft een oppervlakte van 1750 vierkante meter en bevindt zich in Nanjing, Jiangsu Province.

Het kiezen van geschikte kleuren en materialen is een zeer belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Daarom combineren ze deze twee aspecten en selecteren ze verschillende hoofdtinten binnen een kleurenpalet. Ze maken gebruik van zwarte stalen platen, donker houtfineer, zilveren kalksteengrotsteen en andere materialen om de kleuruitdrukking van de ruimte te bepalen. Hierdoor straalt de ruimte een plechtig en rustig karakter uit, zonder opzichtig te zijn, en trekt het de aandacht naar de productinformatie zelf.

De ontwerpers hebben de controle over de sfeer en stijl van de ruimte. Ze creëren een omgeving waarin mensen verschillende psychologische reacties ervaren, zoals ontspanning, plechtigheid of contemplatie. Dit is de functie van de ruimte.

Tijdens de constructie moesten er rekening gehouden worden met de details van de verschillende materialen. Daarom moest de bouwpartij beschikken over een relatief volwassen en goede bouwtechnologie.

In het ontwerpproces van dit project laten de ontwerpers de verschillende elementen met elkaar botsen, zoals het model, materiaal, licht en schaduw, en structuur. Ze creëren een minimalistische ruimte waarin de ruimte een plechtig en rustig karakter uitstraalt, zonder opzichtig te zijn. Mensen kunnen de ruimte ervaren en tegelijkertijd meer aandacht besteden aan de productinformatie zelf. Ze maken gebruik van architectonische elementen in het interieur om de ruimte diep, ingetogen en tijdloos te maken, zodat er resonantie ontstaat met wetenschap, technologie en de toekomst.

Het ontwerp van Tianze heeft veel lof ontvangen en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens te bieden.

Beeldcredits: Ingallery, Jin Xiaowen


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qingyong Wang
Afbeeldingscredits: Ingallery,Jin Xiaowen
Projectteamleden: Zhang Ruili
Projectnaam: Tianze Information
Projectklant: Qingyong Wang


Tianze Information IMG #2
Tianze Information IMG #3
Tianze Information IMG #4
Tianze Information IMG #5
Tianze Information IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp