Cloud Flows: Een Moderne Minimalistische Woning met een Adembenemend Uitzicht

Een Uniek Ontwerp van Hung-Yu Chen en Yi-Chia Kao

Inleiding:

In het aangezicht van de prachtige natuurlijke schoonheid van bergen en rivieren heeft het ontwerpteam van Hung-Yu Chen en Yi-Chia Kao besloten om de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen. Het resultaat is Cloud Flows, een adembenemende residentie die de natuurlijke omgeving naadloos integreert in het interieur. Door het verwijderen van scheidingswanden en het creëren van een groot raam aan beide zijden van het huis, wordt het uitzicht op de omgeving opgenomen in de leefruimte. Het gebruik van meanderende zwarte graniet op de televisiewand geeft het interieur een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een gevoel van comfort alsof men zich midden in de natuur bevindt.

Cloud Flows is een uniek ontwerp dat zich onderscheidt van andere woningen. Door het samenvoegen van twee ruimtes tot één geheel en het integreren van grote ramen, stroomt er veel natuurlijk licht de woning binnen en kan men genieten van het weidse uitzicht op de omgeving. De meanderende structuur van het zwarte graniet zorgt voor een gevoel van beweging en weerspiegelt het landschap buiten het raam, waardoor het lijkt alsof de verre berglandschappen deel uitmaken van de ruimte. Elk detail van het ontwerp is zorgvuldig doordacht, waarbij de privéruimtes aan beide uiteinden van de woning zijn geplaatst en het centrale gedeelte is bestemd voor openbaar gebruik. Bij elke doorgang door een ruimte of om de hoek wacht een prachtig uitzicht om bewonderd te worden.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. De gehele wand is gemaakt van zwart graniet, wat zorgt voor een samenhangende uitstraling en een rijke ambiance in de ruimte. De meanderende structuur van het graniet weerspiegelt niet alleen het landschap buiten, maar creëert ook een gevoel van beweging. Daarnaast zijn er materialen zoals wit graniet, kalkstenen bakstenen, grijze spiegels en ijzeren hardware toegevoegd om de ruimte uniek te maken.

Het ontwerpteam heeft ook enkele uitdagingen moeten overwinnen tijdens het creatieve proces. De aanwezigheid van balken en kolommen in de structuur van het gebouw had een negatief effect op de algehele visuele uitstraling van de ruimte. Om dit op te lossen, is het airconditioningsysteem verborgen in het plafond, waardoor de balken aan het zicht worden onttrokken en de ruimte er completer uitziet. Het verwijderen van de scheidingswand zorgt voor eenheid en vergroot het visuele en ruimtelijke perspectief. Door het gebruik van zwart- en witgeaderd graniet voor de gehele wand ontstaat er een sterk contrast en wordt het aandeel van de ruimte vergroot, waardoor de wand het middelpunt van de ruimte wordt.

Cloud Flows is een ontwerp dat niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook functioneel. Het samenvoegen van binnen en buiten zorgt voor een uitgebreidere leefruimte en een grotere visuele waarneming van de omgeving. Het ontwerpteam heeft met behulp van lijnen, geometrie en andere elementen de ruimte vormgegeven. Het gebruik van zwart graniet als verbindend element geeft de ruimte een sterk middelpunt. Bovendien brengt de granieten wand het landschap buiten naar binnen, waardoor het lijkt alsof men zich midden in de natuur bevindt.

Cloud Flows is een bekroond ontwerp dat in juni 2019 is voltooid in Taipei City, Taiwan. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Cloud Flows is een ware blikvanger die de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en een unieke leefomgeving creëert waarin men zich één kan voelen met de natuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung Yu Chen
Afbeeldingscredits: Hung Yu Chen
Projectteamleden: Hung-Yu Chen Yi-Chia Kao
Projectnaam: Cloud Flows
Projectklant: Hung Yu Chen


Cloud Flows IMG #2
Cloud Flows IMG #3
Cloud Flows IMG #4
Cloud Flows IMG #5
Cloud Flows IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp