Ontwerpnaam: Eastern Mansion

Ontwerper: Goodlinks Design

Inleiding:

De Eastern Mansion, ontworpen door Goodlinks Design, is een voorbeeldige ruimte die de natuur en de oosterse cultuur combineert. Met vloeiende overgangen tussen binnen en buiten, creëert dit ontwerp een geïntegreerde verbinding. De ruimte versmelt met de onbewuste kracht van de natuur en biedt meer mogelijkheden voor het leven.

De Eastern Mansion straalt een eigentijds poëtisch denken uit, waarbij rustige en warme elementen samenkomen in deze turbulente tijden. Door de integratie van functionaliteit en artistiek vermogen doorbreekt dit project de grenzen van het leven, de ruimte en de kunst, en komt het tot uiting in de filosofische schoonheid van moderne esthetiek.

De materialen die in dit ontwerp worden gebruikt, zijn onder andere marmer, keramische tegels, fineerhout, roestvrij staal, metalen gaas en behang. De ruimte maakt gebruik van natuurlijk houten meubilair, vrije schilderijen en strakke lijnen om een Chinese elegantie te creëren met behulp van moderne blokontwerptechnieken. De trap is gescheiden door een metalen net, waardoor het zicht niet volledig wordt geblokkeerd en de eetruimte en het landschapsbalkon zichtbaar zijn. In de studeerkamer vullen jazzwit, zwart-wit marmer en geborsteld bronzen roestvrij staal elkaar aan met een scherp contrast, wat resulteert in een transparante en eenvoudige nobele textuur.

De totale oppervlakte van deze sample room is 189,2 vierkante meter. De woonkamer op de eerste verdieping is volledig open en prachtig. Verhoogde terrassen en landschappen zijn ontworpen in de trap om de visuele ervaring van de ruimte te verrijken. Het verschil in plafondmaterialen verdeelt de ruimte op een slimme manier, verhoogt het gevoel van gelaagdheid en benadrukt het delicate gevoel.

Om te voldoen aan de behoefte van de klant om het gebied van de gasten eetkamer en de hoofdslaapkamer uit te breiden, heeft het ontwerpteam gekozen voor een open keuken gecombineerd met een eetkamer. De drie kamers op de tweede verdieping zijn veranderd in twee kamers, waardoor het oppervlak van de hoofdslaapkamersuite is vergroot en voorzien van een kleedkamer, studeerkamer en badkamer.

Het project begon in februari 2019 en werd voltooid in oktober 2019 in Chengdu, China. Het interieurontwerp vereenvoudigt de complexiteit, benadrukt de details en de schoonheid van verhoudingen en legt de nadruk op de perfecte combinatie van de rationele indeling van de ruimte en het gebruik van functies.

De Eastern Mansion is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Het ontwerp combineert beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en toont sterke technische en creatieve vaardigheden, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Goodlinks Design
Afbeeldingscredits: Goodlinks Design
Projectteamleden: Chief designer: Xiang Zhang Chief designer: Meiru Song
Projectnaam: Eastern Mansion
Projectklant: Goodlinks Design


Eastern Mansion IMG #2
Eastern Mansion IMG #3
Eastern Mansion IMG #4
Eastern Mansion IMG #5
Eastern Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp