Prachtig Landschap: Een Harmonie van Kunst en Architectuur

Een Meesterwerk van Yi-Chien Kang: Een Residentie Geïnspireerd door Klassieke Stijl en Reizen

In dit artikel belichten we een bijzonder residentieel ontwerp van Yi-Chien Kang, dat de passies van de bewoners voor kunst, muziek en reizen weerspiegelt. Het ontwerp is een harmonieuze samensmelting van klassieke stijl en moderne innovatie, waarbij elk detail een verhaal vertelt.

Yi-Chien Kang, een gerenommeerde ontwerper, heeft een residentie gecreëerd die de persoonlijke voorkeuren van de bewoners weerspiegelt. De bewoners, een echtpaar dat lange tijd in de VS heeft gewoond, hebben een passie voor kunst en muziek. De vrouw houdt van schilderen, de man van muziek en beiden houden van de klassieke stijl en reizen. Het ontwerp van hun huis is een weerspiegeling van deze passies.

Het unieke aan dit ontwerp zijn de zwart-witte gebogen kolommen die de harmonie van berg en water symboliseren. Zwart staat voor de berg en wit voor het water, de twee kleuren vormen een Yin en Yang in de Chinese cultuur. De berg is gemaakt van hout en beschilderd met zwarte bronzen lak, terwijl het water wordt uitgedrukt door een golfgradiënt met lichtstrips.

De technologie die gebruikt is om dit ontwerp te realiseren, richt zich op het creëren van een comfortabele, kalme en elegante sfeer. Donkere kleuren in de openbare ruimte, gecombineerd met de glans van steen en metaal, creëren een elegant en smaakvol verblijf. De privéruimte is ontworpen in de favoriete stijl van de bewoners, waarbij de mannelijke zijde is ontworpen in bruine en grijze tinten met klassieke vormgeving en een comfortabele slaapkamer, wat een Europese klassieke stijl creëert. De vrouwelijke zijde is geschilderd in mintgroen en uitgerust met een schuifdeur waarachter schilderijen kunnen worden verzameld, waardoor het lijkt op een Europees paleis.

Het project is een 214 vierkante meter groot, 25 jaar oud huis op de 7e verdieping. Het heeft twee slaapkamers, drie badkamers en een audiovisuele kamer. Het uitzicht vanuit het raam is het Nationaal Paleismuseum. De bouwmaterialen zijn natuurlijk, zoals de berg in de muur van de woonkamer en kalksteen in de eetkamer. In de audiovisuele kamer gebruikt de ontwerper houten vloeren met waterribbels om het beeld van bergen en water in de interieurruimte te integreren.

Het project werd afgerond in april 2021 in Taiwan. Het uiteindelijke doel van de ontwerper was om het droomhuis van de klanten te creëren. Dit project combineert de klassieke Europese stijl, de oriëntaalse landschapsbeelden en de herinneringen van de klanten in het Midden-Oosten. De gouden bergbeelden op de muur van de woonkamer echoën het uitzicht op het Nationaal Paleismuseum, omringd door bergen buiten het raam, en de gebogen tv-muur met diamantgeslepen glas is helder en elegant.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2022. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Chien Kang, Hai-Fong Wang
Afbeeldingscredits: Pro_Art Interior Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Yi-Chien Kang
Projectnaam: Magnificent Scenery
Projectklant: Yi-Chien Kang, Hai-Fong Wang


Magnificent Scenery IMG #2
Magnificent Scenery IMG #3
Magnificent Scenery IMG #4
Magnificent Scenery IMG #5
Magnificent Scenery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp