Een harmonieuze woning voor mens en huisdier

Ontwerper Louis Liu creëert een modern, open en huisdiervriendelijk interieur

In deze residentie, ontworpen door Louis Liu, komen mens en huisdier harmonieus samen. Het open ontwerp, de natuurlijke texturen en de moderne stijl maken deze woning uniek. Liu heeft een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, waarbij rekening is gehouden met de behoeften van zowel de menselijke als de dierlijke bewoners.

De inspiratie voor dit project kwam van de twee vrouwelijke bewoners die samen met hun twaalf katten en één hond in de woning leven. Liu heeft de woonkamer, eetkamer en keuken samengevoegd tot een openbare ruimte waarin mens en huisdier samen kunnen leven. De lichte, moderne stijl en de grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten, voegen warmte toe aan het koele kleurenpalet.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen zoals de tv-muur van grijs steen. De verticale lijnen van verschillende tinten creëren een visuele hiërarchie en het verlengingseffect maakt de open ruimte ruimer dan hij in werkelijkheid is. De tv-muur is ontworpen met een verborgen opbergkast om de consistentie van de muur te behouden. De onderkant van de kasten is uitgehold voor de katten en zorgt voor de koeling van de elektronica.

De gebruikte bouwmaterialen zijn onder andere plaattegels, marmer, kunstverf, spuitverf, natuurlijk houtfineer, roestvrij staal, spanplafond en titanium gecoat metaal. De eetkamerwand is gemaakt van natuurlijk houtfineer gecombineerd met watergolven en zaagtexturen, terwijl de tv-muur is gemaakt van marmer. Beide tonen de natuurlijke textuur van het materiaal. De matte grijze fineer en de gepolijste koude grijze steen vormen samen een harmonieus koel kleurenpalet.

De woning, een nieuw voltooid appartement van 102,4 vierkante meter (exclusief toiletten), heeft drie kamers (hoofdslaapkamer, studeerkamer, kleedkamer), een woonkamer, een eetkamer en een keuken. De open indeling brengt de drie gebieden samen in een harmonieuze en geïntegreerde vorm.

De grootste uitdagingen tijdens het ontwerpproces waren het selecteren van de juiste bouwmaterialen en het op maat maken van de kasten volgens de verschillende opslagbehoeften. Daarnaast moest de bestaande keukeneiland en keukenapparatuur worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd na de voltooiing van de vloer. Dit vereiste arbeid en restauratietechnieken om het uiterlijk en de functie van de apparatuur te behouden.

Deze woning is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Louis Liu
Afbeeldingscredits: Reflexion Interior Design
Projectteamleden: Louis Liu
Projectnaam: Our Place
Projectklant: Louis Liu


Our Place IMG #2
Our Place IMG #3
Our Place IMG #4
Our Place IMG #5
Our Place IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp