Promenade: Een Groen Landmark in de Stad

Architecten Natalia Ottonello en Ian Guevara creëren een nieuw paradigma voor stadsarchitectuur

Promenade, een wooncomplex in Punta del Este, Uruguay, is een voorbeeld van biophilic design dat de relatie tussen stadsbewoners en de natuur bevordert. Het project, dat in 2022 begon en in 2024 zal worden voltooid, is bekroond met de Bronzen A' Architectuur, Gebouw en Structuur Design Award in 2023.

De Promenade is ontworpen met het doel een groen herkenningspunt in de stad te zijn, een symbool van natuur en gezondheid. Het project is geïnspireerd door de natuur en streeft ernaar de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren door een sterke verbinding met de natuur te creëren. Het ontwerp versterkt de zintuiglijke ervaring van het groen door het plantenlandschap te integreren met de architecturale dimensie.

Wat Promenade onderscheidt van andere ontwerpen, is de focus op het bevorderen van de relatie tussen burgers en natuur, en op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Het ontwerp integreert de natuur als een noodzaak om de omgeving in steden te verbeteren en als een immense kans om de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren. Het ontwerp van de Promenade, dat mensen, architectuur, natuur en stad met elkaar verbindt, stelt een nieuw ontwerpparadigma voor Uruguay voor, waarin vegetatie en levende natuur als constituerende elementen van de architecturale taal moeten worden beschouwd.

De architectuur van de Promenade wordt gekenmerkt door de eenvoud en elegantie van glas, zwart aluminium en hout, en door het biophilic ontwerp en de verbinding met de natuur. Twee elementen die de architectuur van de Promenade het meest definiëren zijn glas en groen. Glas is een belangrijk onderdeel van de essentie van het gebouw, aangezien de hele gevels zijn ontworpen met vloer tot plafond beglazing. En groen is het element dat de identiteit van de Promenade bepaalt. Licht, transparantie en groen zijn de belangrijkste concepten van het ontwerp.

De Promenade is een gebouw van 10 verdiepingen, met acht verdiepingen bestemd voor de 54 appartementen, een begane grond met de hal van het gebouw, verschillende voorzieningen en enkele commerciële ruimtes, en een dakterras met een gemeenschapstuin en verschillende moestuinen. Het project omvat appartementen met één, twee en drie slaapkamers, en ze hebben allemaal terrassen met potten die een essentieel element van de gevel zijn en waarin inheemse planten en bomen worden gehuisvest.

De belangrijkste uitdaging bij het ontwerpen van de Promenade was het creëren van een gebouw dat echt de gezondheid en het welzijn van de bewoners zou bevorderen. Het doel was om een architectuur te creëren die "voedt", de mogelijkheid van een gezonder dieet bevordert door de productie van zelfgekweekt voedsel, uitstekende luchtkwaliteit, water en licht biedt, bewoners aanmoedigt om contact te hebben met de natuur, te sporten, te socialiseren, ruimtes te ontwerpen die inspireren, ruimtes om verbinding te maken met anderen en ook met zichzelf, en ruimtes die een goede nachtrust kunnen bevorderen.

De Promenade is een gebouw ontworpen voor een nieuw formaat van architectuur, dat zich richt op het bevorderen van de relatie tussen burgers en natuur, en op het bereiken van het doel om de gezondheid en het welzijn van de bewoners te verbeteren. Het ontwerp integreert de natuur als een noodzaak om de omgeving in steden te verbeteren en als een immense kans om de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren. Het ontwerp van de Promenade, dat mensen, architectuur, natuur en stad met elkaar verbindt, stelt een nieuw ontwerpparadigma voor Punta del Este voor, waarin vegetatie en levende natuur als constituerende elementen van de architecturale taal moeten worden beschouwd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Natalia Ottonello
Afbeeldingscredits: Image #1, Guevara Ottonello Architects, 2022 Image #2, Guevara Ottonello Architects, 2022 Image #3, Guevara Ottonello Architects, 2022 Image #4, Guevara Ottonello Architects, 2022 Image #5, Guevara Ottonello Architects, 2022
Projectteamleden: Architect: Natalia Ottonello Architect: Ian Guevara
Projectnaam: Promenade
Projectklant: Natalia Ottonello


Promenade IMG #2
Promenade IMG #3
Promenade IMG #4
Promenade IMG #5
Promenade IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp