River View: Een Nieuwe Kijk op Residentiële Architectuur

Integrare's Nieuwe Project Brengt New Yorkse Stijl naar Brazilië

Geïnspireerd door de architectuur van New York City, brengt het ontwerpteam van Integrare een uniek residentieel gebouw naar de vastgoedmarkt. Het project, genaamd River View, combineert de verfijning van gevestigde gebouwen met innovatieve ontwerpelementen.

Het ontwerp van River View is gebaseerd op de concepten van New Yorkse studio's en lofts, die ontstonden als middel om magazijnen en fabrieken te hergebruiken in de periode na de oorlog (de jaren 1960 en 1970). De gevel van het gebouw omvat zichtbare bakstenen metselwerk, een kenmerkend element van de industriële pakhuizen van New York City. De Art Deco-stijl van de jaren 1920 en de gelijkenis met de hedendaagse stijl geven de structuur een zekere vloeiendheid en lichtheid.

River View is een uniek en gedurfd project, ontworpen om een nieuw concept naar de vastgoedmarkt te brengen. Het project is ontwikkeld om de verfijning en sobere details van reeds gevestigde gebouwen naar een plaats in constante groei te brengen. Het ontwerp is zo bedacht dat het, ongeacht vanuit welke hoek het wordt bekeken, unieke kenmerken heeft.

Het gebouw is gerealiseerd met beton, glas, zichtbare bakstenen en LED-verlichting. De totale oppervlakte van het project bedraagt 8.415,00 m², op een terrein van 850,00 m². Het heeft 28 verdiepingen, met een totale hoogte van 91,98 meter, en 72 wooneenheden, 4 appartementen per verdieping, en een plafondhoogte van 3,24 meter in elk appartement. Het gebouw heeft ook twee recreatiegebieden, één op de vijfde verdieping en een ander op het dak.

Het ontwerpteam heeft niet alleen een webonderzoek uitgevoerd, maar is ook ter plaatse gegaan om de technische kenmerken van de projecten te begrijpen, om alle details te kunnen zien en het stedelijk dagelijks leven in New York te kunnen ervaren. Op deze manier kon het in ontwikkeling zijnde model worden ingevoegd in de kust van Santa Catarina (Brazilië) zonder de kenmerken van de plaats te verliezen.

De uitdaging van dit project was om een onderneming te verticaliseren waarvan de basis een horizontale constructie was, zonder echter af te zien van de functionaliteit, esthetiek en kosteneffectiviteit. Een andere uitdaging was het gebruik van zichtbare bakstenen op de gevels zonder de vloeiendheid van het ontwerp te schaden, met behoud van andere architectuurstijlen die als referentie werden gebruikt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2022. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Integrare Engenharia e Arquitetura
Afbeeldingscredits: Blue King Studio 3D
Projectteamleden: Integrare Engenharia e Arquitetura
Projectnaam: River View
Projectklant: Integrare Engenharia e Arquitetura


River View IMG #2
River View IMG #3
River View IMG #4
River View IMG #5
River View IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp