Shingle Residence L011: Een Holistisch Meesterwerk van Architectuur

Een Unieke Woning die Natuur en Licht Omarmt

Inleiding

De Shingle Residence L011, ontworpen door Stephan Maria Lang, is een architectonisch meesterwerk dat perfect in harmonie is met de natuurlijke pracht van de omgeving en de behoeften van een samengesteld gezin van vijf kinderen. Deze residentie is doordrenkt van verborgen details, verrassende uitzichten, spel van licht en schaduw, en een naadloze integratie van landschap, tuin en interieur. Het resultaat is een Gesamtkunstwerk, een geïntegreerd en holistisch meesterwerk van architectuur.

De Shingle Residence L011 onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het L-vormige ontwerp houdt rekening met de verschillende lichtomstandigheden. De begane grond biedt binnen-buitenruimte voor voedselbereiding, koken, dineren en wonen, terwijl de bovenverdieping de individuele kamers herbergt. Een tweeverdiepingshoge raampartij laat het mystieke avondlicht vanuit het westen door een oude haagbeukboom naar binnen filteren. Een royale opening naar de natuur in de ochtend en avond draagt bij aan de magische natuurlijke ambiance die deze plek zo bijzonder maakt. De gebruikte materialen, zoals larikshouten shingles en koperen bekleding aan de buitenkant, weerspiegelen de natuur naar binnen toe.

De Shingle Residence L011 is gerealiseerd met behulp van beton, koper, larikshouten shingles, glas en staal. Met een oppervlakte van 2200 vierkante meter biedt deze woning voldoende ruimte voor het gezin. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met architect Hans Kreye en interieurontwerper Diana Hess.

De interactie met het ontwerp wordt gekenmerkt door begrippen als ruimdenkendheid, flexibiliteit, eerlijkheid, lichtheid, transparantie, zachtheid, waardigheid en elegantie. Deze begrippen beschrijven perfect het gevoel zowel binnen als buiten de woning.

De Shingle Residence L011 is gelegen in München en het project is gestart in 2016 en voltooid in 2019. Het ontwerp is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de poëtische dimensie van natuurlijk licht, de ontdekking van schaduw en de subtiele aanraking van zonlicht. De kamers zijn ontworpen om het hart en de ziel te raken en de natuurlijke en kunstmatige verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Dit organische samenspel tussen architectuur en natuur benadrukt de vluchtigheid van de realiteit en de onderlinge afhankelijkheid tussen mens en natuur.

De Shingle Residence L011 is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en beloont de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in dit meesterwerk tot uiting komen. De Shingle Residence L011 wekt bewondering en verwondering op en brengt positieve gevoelens teweeg.

Met de Shingle Residence L011 heeft Stephan Maria Lang een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van de natuur omarmt en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van een modern gezin. Dit ontwerp is een voorbeeld van de harmonieuze samensmelting van architectuur en natuur, en een inspiratie voor toekomstige ontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Stephan Maria Lang
Afbeeldingscredits: Image #1 Photographer Sebastian Kolm Image #2 Photographer Sebastian Kolm Image #3 Photographer Maximilian Gottwald Image #4 Photographer Hans Kreye Image #5 Photographer Hans Kreye
Projectteamleden: Hans Kreye architect Diana Hess interior designer
Projectnaam: L011 Shingle
Projectklant: Stephan Maria Lang


L011 Shingle IMG #2
L011 Shingle IMG #3
L011 Shingle IMG #4
L011 Shingle IMG #5
L011 Shingle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp