Archizeit Studio: Een Eclectisch Renovatieproject in Chisinau

Een laboratorium voor designexperimenten

Archizeit Studio, opgericht door architect Alexandru Zingaliuc, is een gerenommeerd architectenbureau dat bekend staat om zijn unieke ontwerpen en innovatieve benadering. Het meest recente project van het bureau is de renovatie van een oude woning in het centrum van Chisinau, Moldavië. Deze renovatie heeft geresulteerd in een eclectische studio die dienst doet als kantoorruimte voor het Archizeit-designteam.

Het ontwerp van Archizeit Studio is geïnspireerd door de wens om een laboratorium voor designexperimenten te creëren. Het doel was om een ruimte te creëren waarin verschillende bouwmaterialen en technieken konden worden gebruikt om een unieke en inspirerende omgeving te creëren. Het interieur van de studio is dan ook een mix van verschillende stijlen en technieken.

Wat deze renovatie zo bijzonder maakt, is het gebruik van natuurlijke materialen die met de hand zijn verwerkt of gerecycled. Zo is er bijvoorbeeld een metalen container toegevoegd als uitbreiding van de studio. De gevel van het bestaande gebouw is bedekt met cortenstalen platen en houten bekleding, waardoor een dynamische en contrasterende compositie ontstaat.

De renovatie van Archizeit Studio omvatte zowel de herconfiguratie van de interne ruimte als de verbetering van de externe uitstraling van het gebouw. Het project begon in 2016 en werd in 2018 voltooid. Gedurende deze tijd werden verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het herindelen van de ruimte en het verbeteren van de verlichting.

De studio is ontworpen om open en uitnodigend te zijn. Grote ramen maken het interieur zichtbaar voor voorbijgangers, waardoor de studio een bron van nieuwsgierigheid en bewondering is geworden. Het gebouw heeft één hoofdingang die de stroom van mensen verdeelt over de verschillende ruimtes, zoals de ontvangsthal, werkruimtes en badkamer.

Archizeit Studio is niet alleen een inspirerende werkplek voor het designteam, maar ook een showcase van het werk van het bureau. Potentiële klanten kunnen de studio bezoeken en persoonlijk kennismaken met de unieke ontwerpen en innovatieve benadering van Archizeit.

Archizeit Studio is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en praktische ontwerp van de studio, dat voldoet aan professionele en industriële eisen.

Archizeit Studio is een voorbeeld van hoe een renovatieproject kan resulteren in een unieke en inspirerende ruimte. Met zijn eclectische stijl en gebruik van natuurlijke materialen, is de studio een ware blikvanger in het centrum van Chisinau.

Beeldcredits: Fotograaf Valeria Evstigneev, 2018.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandru Zingaliuc
Afbeeldingscredits: #Image 1:Photographer Valeria Evstigneev, 2018. #Image 1:Photographer Valeria Evstigneev, 2018. #Image 2:Photographer Valeria Evstigneev, 2018. #Image 3:Photographer Valeria Evstigneev, 2018. #Image 4:Photographer Valeria Evstigneev, 2018.
Projectteamleden: Lead Architect: Alexandru Zingaliuc Assistant Architect: Mariana Popescu
Projectnaam: Archizeit
Projectklant: Alexandru Zingaliuc


Archizeit  IMG #2
Archizeit  IMG #3
Archizeit  IMG #4
Archizeit  IMG #5
Archizeit  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp