Eth: Een Duurzame Villa in Harmonie met de Natuur

Een Uniek Ontwerp van Alexandru Zingaliuc

Inleiding

De Eth villa, ontworpen door Alexandru Zingaliuc, is een uniek concept voor een vrijstaande villa dat zich richt op duurzaamheid en ecologie. Geïnspireerd door de oude traditionele bouwmethode van gestampte aarde, integreert dit ontwerp zich perfect in de omgeving en biedt het een harmonieuze leefruimte voor de bewoners. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en het ontwerp van deze prachtige villa.

De Eth villa is ontworpen met het oog op duurzaamheid en minimalisme. Het hoofdmateriaal dat in het ontwerp wordt gebruikt, is gestampte aarde, een hernieuwbare en milieuvriendelijke bouwmethode. Deze keuze is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook vele voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en vochtregulatie. Daarnaast zijn er ook natuurlijke materialen zoals hout, metaal en glas gebruikt om het ontwerp aan te vullen en eenheid met de omgeving te creëren.

De villa is ontworpen met het oog op functionaliteit en privacy. Het is verdeeld in twee afzonderlijke gebieden die toegankelijk zijn vanuit de hoofdingangshal en met elkaar communiceren via een galerij. Het eerste gebied bevat de hoofdslaapkamer, die onafhankelijk van de rest van het huis kan functioneren, met aparte toegang, een kleedkamer en een badkamer. Het andere gebied heeft een open indeling en omvat een keuken en woonruimte die met elkaar communiceren, evenals twee aparte slaapkamers, een voor gasten en een voor kinderen.

De Eth villa is gelegen in het dorp Vadul lui Voda, in de buurt van Chisinau, Moldavië. Het ontwerp is ontstaan uit een gedetailleerde analyse van de locatie, waarbij rekening is gehouden met de vorm, helling en positie ten opzichte van de natuurlijke elementen zoals de rivier. Deze analyse heeft geleid tot de vormgeving van het huis en de keuze voor duurzame materialen.

Het ontwerpproces van de Eth villa bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het integreren van het huis op het smalle perceel en het rekening houden met de sterke verkeersstroom op de nabijgelegen weg waren enkele van de belangrijkste overwegingen. Het resultaat is een huis dat perfect past in de omgeving en een oase van rust biedt voor de bewoners.

Met zijn unieke ontwerp en focus op duurzaamheid is de Eth villa een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur kan samensmelten met de natuur. Het biedt een harmonieuze leefruimte waarin bewoners kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en in contact kunnen komen met de natuurlijke omgeving. Dit ontwerp is terecht bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur.

Beeldcredits: Archizeit Studio, Renders en Lay-outs, 2021.

Intellectueel eigendom: Copyrights behoren toe aan Archizeit Studio.

Belangrijke erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandru Zingaliuc
Afbeeldingscredits: All images: Archizeit Studio, Renders and Layouts, 2021.
Projectteamleden: Lead Architect: Alexandru Zingaliuc Assistant Architect: Mariana Popescu 3D Visualization: Mihai Cebotari
Projectnaam: Eth
Projectklant: Alexandru Zingaliuc


Eth IMG #2
Eth IMG #3
Eth IMG #4
Eth IMG #5
Eth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp