Huis in Repino: Een Uniek Architectonisch Meesterwerk

Een Wright-achtig huis dat harmonieus opgaat in de natuur

Geïnspireerd door de prachtige natuurlijke omgeving van de regio, heeft architect Shamsudin Kerimov een uniek huis ontworpen dat perfect samensmelt met het landschap. Het huis, gelegen in Repino, Leningrad regio, is een ware blikvanger met zijn Wright-achtige stijl en aandacht voor detail.

Het huis, met een totale oppervlakte van 1000 vierkante meter, is ontworpen met respect voor de natuurlijke materialen die kenmerkend zijn voor de omgeving. Steen, hout en metaal zijn zorgvuldig gekozen om in de loop der tijd te veranderen en op te gaan in de omgeving. Dit zorgt voor een unieke fusie tussen architectuur en natuur.

Een van de uitdagingen van het project was de vereiste om de Wright-achtige stijl van de villa gemeenschap te volgen. Het resultaat is echter een volledig origineel ontwerp dat deze eis in overweging neemt en tegelijkertijd een eigen identiteit behoudt. Het huis is perfect geïntegreerd in het landschap en er is veel aandacht besteed aan het behoud van de bestaande bomen. Sommige bomen gaan zelfs door de overkappingen heen, waardoor een uniek ritme ontstaat en de relatie tussen architectuur en natuur wordt versterkt.

Het huis is ontworpen rondom het centrum, waar de woonkamer is geplaatst. Om andere kamers te bereiken, moet men door het "hoofdplein", het hart van het huis, gaan. De rest van het functionele programma van het huis bestaat uit een keuken, slaapkamers en badkamers voor bewoners en gasten, twee kinderkamers, een kleedkamer, een wellnessruimte met een zwembad, een hamam en een sauna, een kantoor en een loungeruimte. Elke kamer, inclusief de wellnessruimte, de hoofdslaapkamer en de kinderkamers, heeft toegang tot individuele terrassen. Het centrale buitengedeelte met een open haard en een zomerkeuken heeft geen overkapping.

Op het terrein bevindt zich ook een gastenverblijf met twee gastenkamers, technische faciliteiten, een garage met personeelsruimte en een werkplaats.

Het project is gestart in 2020 en is nog steeds in uitvoering. Het huis is een ware blikvanger in Repino, Leningrad regio, Rusland.

Het ontwerp van het huis in Repino heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone creaties die de ontwerper's genie en wijsheid weerspiegelen. Het huis is een voorbeeld van uitmuntendheid en heeft een significante impact op de wereld met zijn opmerkelijke kenmerken.

Met zijn unieke ontwerp en harmonieuze integratie met de natuur, is het huis in Repino een ware inspiratiebron voor architecten en liefhebbers van design over de hele wereld.

Afbeeldingen: Kerimov Architects

Intellectueel eigendom: Copyright behoort toe aan Kerimov Architects


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shamsudin Kerimov
Afbeeldingscredits: All images: Kerimov Architects
Projectteamleden: Shamsudin Kerimov Ekaterina Kudinova
Projectnaam: House in Repino
Projectklant: Shamsudin Kerimov


House in Repino IMG #2
House in Repino IMG #3
House in Repino IMG #4
House in Repino IMG #5
House in Repino IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp