Alina: Een huis dat emoties weerspiegelt

Ontworpen door Fatemeh Fooladi, een uniek huis dat de persoonlijkheid van de eigenaar belichaamt

Alina, een huis ontworpen door Fatemeh Fooladi, is een uniek architectonisch meesterwerk dat de emoties en persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. Het huis, geïnspireerd door de natuur en de emoties van de klant, is een harmonieuze mix van natuurlijke en industriële materialen en kleuren.

Alina is een huis met twee verdiepingen, waarbij de toegang tot het hele huis zich op de tweede verdieping bevindt. Een glazen gang voorkomt dat koude en warmte het huis binnendringen. Elk detail in het huis vertegenwoordigt de emoties van de klant, waardoor iedereen in het huis haar persoonlijkheid kan verkennen. Het huis is uitgerust met een slim systeem dat alle elektronische apparaten en verlichting bedient via een gebruiksvriendelijke app. Bovendien vergemakkelijkt een slim watervoorzieningssysteem de irrigatie van water in het hele huis.

Industriële metalen, glas, beton, steen en hout zijn de belangrijkste materialen die in het project zijn gebruikt. Het totale gebied is gebouwd op 480 vierkante meter. Het huis is ontworpen en geïmplementeerd in Oekraïne van 2017 tot 2020.

De ontwerper heeft nauw samengewerkt met de klant om unieke details te creëren die verschillende gevoelens vertegenwoordigen, waardoor een harmonieuze omgeving ontstaat. Alle details van het project maken een emotionele verbinding met de toeschouwer. De vormen en kleuren, gecombineerd met een breed scala aan materialen en stijlen, hebben de ruimte getransformeerd in een emotioneel en functioneel interactieve plek waar men zich thuis voelt.

De grootste uitdagingen van het project waren het combineren van verschillende ontwerpstijlen, kleuren en materialen en het transformeren van het karakter van de klant in elk detail van het huis, terwijl er harmonie werd gecreëerd. Bovendien was het combineren van esthetiek en prestaties een andere uitdaging bij het ontwerpen van dit project.

Alina heeft de prestigieuze A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fatemeh Fooladi
Afbeeldingscredits: Photos by Irina Les Ik
Projectteamleden: Fatemeh Fooladi
Projectnaam: Alina
Projectklant: Fatemeh Fooladi


Alina IMG #2
Alina IMG #3
Alina IMG #4
Alina IMG #5
Alina IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp