De Una Luna Collectie: Een Kunstwerk van Smaak en Ontwerp

Olha Takhtarova presenteert een unieke chocoladecollectie verpakt in een artistiek design

De Una Luna-collectie van Olha Takhtarova is een samensmelting van smaak en design. Deze unieke collectie van likeurgevulde chocolaatjes is een ware traktatie voor zowel het oog als de smaakpapillen. Het verpakkingsontwerp, geïnspireerd door de energie van elke smaak, is een abstract kunstwerk op zich.

Alcoholische snoepjes worden meestal gemaakt op basis van likeur, een sterke drank die wordt geïnfuseerd met geurige kruiden, zaden en vruchten en met toevoeging van essentiële oliën. Deze snoepjes hebben een subtiele aroma en een kruidige nasmaak. De verpakking van de Una Luna-collectie is geïnspireerd door de combinatie van nieuwe smaken en kleuren. Elk smaak is abstract vertegenwoordigd in de vorm van onverwachte streken en penseelstreken - een echt kunstwerk.

Elk stukje van de hemelse confectie in de Una Luna-collectie is doordrenkt met een unieke likeurmix, zorgvuldig ingekapseld in een dunne suikerlaag en vervolgens ondergedompeld in Italiaanse pure chocolade. Met smaken variërend van mieriksworteltinctuur en honing tot framboos, sinaasappel en cranberry, biedt deze collectie iets om elke smaakpapil te prikkelen.

De productietechnologie voor de verpakking van de Una Luna likeursnoepjes omvat full colour drukwerk op karton met toevoeging van reliëfdruk in goudfolie en het gebruik van selectieve vernis op de gebieden waar de illustratie zich bevindt. De verpakking bestaat uit een schaal en een basisbodem, met afmetingen die zorgvuldig zijn afgestemd op de inhoud.

De ontwerper heeft de gebruikelijke praktijk van het overbrengen van smaak door middel van het beeld van ingrediënten op de verpakking verlaten. In plaats daarvan heeft de ontwerper ervoor gekozen om niet zozeer de smaak, maar de energie achter elke smaak over te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld de smaak van mieriksworteltinctuur met honing en citroen in Khrenovukha uitgedrukt in een werveling van groen-blauw-gele streken. Malynıvka, een tinctuur op frambozen, bloeit op met heldere roze streken. Tsytrynıvka tinctuur op sinaasappels barst van heldere hete oranjes. Jyravlynıvka tinctuur op cranberries spat uiteen in een vuurwerk van blauw-rode spatten.

De nieuwe, heldere ontwerpstijl van de Una Luna-collectie omzeilt conventionele ontwerpregels en drukt op artistieke wijze de essentie van elke smaak van Una Luna-chocoladesnoepjes uit. Wanneer u een doos Una Luna-chocolaatjes in uw handen neemt, heeft u het gevoel dat u een echt kunstwerk opent en wanneer u uw eerste hap neemt, kunt u alle combinaties proeven.

De Una Luna-collectie van Olha Takhtarova is bekroond met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Olha Takhtarova
Afbeeldingscredits: Illustration by Olha Takhtarova
Projectteamleden: Olha Takhtarova
Projectnaam: Una Luna Collection
Projectklant: Olha Takhtarova


Una Luna Collection IMG #2
Una Luna Collection IMG #3
Una Luna Collection IMG #4
Una Luna Collection IMG #5
Una Luna Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp