Zongchuan 1929: Een Ode aan Xi'an's Rijke Historie

Wei Jiang's Verpakking Brengt Cultureel Erfgoed tot Leven

In een samensmelting van traditie en innovatie presenteert Wei Jiang 'Zongchuan 1929', een verpakking die de essentie van Xi'an's historische charme vangt.

De 'Zongchuan 1929' is niet zomaar een verpakking voor zongzi, de traditionele kleefrijstpakketjes die tijdens het Drakenbootfestival worden gegeten. Het is een eerbetoon aan de culturele rijkdom van Xi'an, een stad met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Ontworpen door Wei Jiang, onderscheidt dit ontwerp zich door zijn unieke eigenschappen die zowel de geest van het festival als de historische waarde van de stad belichamen.

De verpakking is vervaardigd uit milieuvriendelijke papiermaterialen, waarmee het merk zijn toewijding aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid benadrukt. Het ontwerp is geïnspireerd door de levendige straten en warme sfeer van Chang An en laat mensen de bruisende stadsgezichten en oprechte sentimenten van de inwoners ervaren. De unieke openingstechniek en drukmethoden weerspiegelen tevens de rijke culturele erfenis en subtiele elegantie van het oude Xi An.

De afmetingen van de 'Zongchuan 1929' zijn indrukwekkend: een lengte van 672 mm, een breedte van 292 mm en een hoogte van 126 mm, met een gewicht van 1,86 kg plus 600 ml. De verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een staaltje van technische precisie. Het ontwerp omvat ook het oude openings- en sluitingsmechanisme van een ophaalbrug, wat een ceremonieel gevoel aan de geschenkdoos toevoegt. De focus van de geschenkdoos is geconcentreerd op de smallere zijde, wat zorgt voor zowel stabiliteit bij het uitstallen als draagvermogen.

De ontwerpuitdagingen waren niet gering. Het team moest een unieke Chang An straatscène creëren door middel van creatieve illustraties, die de kenmerkende historische ambiance van de locatie uitstralen. De gedetailleerde elementen in het kunstwerk kunnen worden gewaardeerd en genoten, en het achtergrondpapier met de complete illustratie kan ook als een decoratief kunstwerk worden bewaard.

'Zongchuan 1929' dient ook als een unieke zegen voor de ontvanger. Als geschenk voor het Drakenbootfestival speelt het een belangrijke rol bij het overbrengen van emoties tussen mensen. Het temperament en de cultuur die het presenteert, reflecteren de persoonlijkheid en de teelt van de gever. 'Zongchuan 1929' is ontworpen om een gevoel van de drukte van Chang'an's straatbeeld en de warmte van zijn mensen te geven. De unieke doosopening en het drukproces, evenals het gebruik van duurzaam papier, weerspiegelen ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het merk als een lang gevestigd Chinees merk.

Deze ontwerpinnovatie heeft niet onopgemerkt gelaten; 'Zongchuan 1929' werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2024. Een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionele opmerkelijkheid, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en positieve emoties uitstralen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xi'an Yiwen Brand Design Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Xi'an Yiwen Brand Design Co., Ltd
Projectteamleden: Wei Jiang
Projectnaam: Zongchuan 1929
Projectklant: Xi'an Yiwen Brand Design Co., Ltd


Zongchuan 1929 IMG #2
Zongchuan 1929 IMG #3
Zongchuan 1929 IMG #4
Zongchuan 1929 IMG #5
Zongchuan 1929 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp