Teaespresso: Een Verhaal Verteld door Verpakking

Quoc Thai Ngo en Na Le creëren een visuele theereis

Ontdek de kunst van verpakking met Teaespresso, waar elk doosje thee een eigen verhaal vertelt en samen een groter geheel vormt.

De wereld van thee is rijk en divers, met smaken die variëren van de zachte heuvels van Taiwan tot de klassieke Britse theeceremonies. Voor de Teaespresso theelijn hebben ontwerpers Quoc Thai Ngo en Na Le deze diversiteit gevangen in een reeks verpakkingen die niet alleen de zintuigen prikkelen, maar ook een verhaal vertellen. Hun benadering, die de Flat Illustration-stijl toepast, kenmerkt zich door minimalistische ontwerpen met beperkte details en effecten, waardoor een unieke merkidentiteit voor de Teaespresso theezakjes wordt gecreëerd.

De verpakkingen van Teaespresso zijn een toonbeeld van hoe design en verhalen kunnen samensmelten tot een product dat zowel esthetisch als functioneel is. De ontwerpers hebben bewust gekozen voor heldere, contrasterende kleuren om de illustraties te laten opvallen, terwijl de kleurbereiken zorgvuldig zijn verwerkt om een gevoel van verfijning te behouden. Het resultaat is een verpakking die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook de hoge kwaliteit van het product benadrukt.

De technische realisatie van het ontwerp is even indrukwekkend als het visuele aspect. Met behulp van vierkleurendruk en hoogwaardig papier, gecombineerd met mat lamineren en een goud geëmulgeerd logo, straalt elke verpakking luxe uit. Dit niveau van vakmanschap ondersteunt de positionering van Teaespresso in het hogere segment van de markt.

Elk doosje van 11x11 cm bevat 15 theezakjes van 15 gram, wat neerkomt op een netto gewicht van 75 gram. Maar het is niet alleen de inhoud die telt; wanneer consumenten drie doosjes van dezelfde productlijn bestellen, vormen ze samen een compleet beeld dat de aandacht trekt en de verbeelding prikkelt. Dit is een slimme manier om klanten te betrekken en een ervaring te bieden die verder gaat dan het drinken van thee.

De uitdaging voor Quoc Thai Ngo en Na Le lag in het creëren van een gemeenschappelijk concept dat zou kunnen worden toegepast op verschillende productlijnen binnen het Teaespresso merk. Het project, dat begon in april 2022 en voltooid werd in september 2022, is een voorbeeld van hoe onderzoek, creativiteit en technische vaardigheden kunnen samenkomen om een verpakking te creëren die meer is dan alleen een omhulsel.

Met de toekenning van de Bronzen A' Design Award in 2024, wordt erkend dat Teaespresso niet alleen een product is, maar ook een kunstwerk dat de ervaring van thee drinken naar een hoger niveau tilt. Het is een eerbetoon aan de kunst van het vertellen van verhalen door design, waarbij elk element zorgvuldig is overwogen om bij te dragen aan een rijkere beleving van het product.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Reddot Creative
Afbeeldingscredits: Image credits: Reddot Creative
Projectteamleden: Creative: Quoc Thai Ngo Art&Design: Na Le
Projectnaam: Teaespresso
Projectklant: IDocean Co., Ltd.


Teaespresso IMG #2
Teaespresso IMG #3
Teaespresso IMG #4
Teaespresso IMG #5
Teaespresso IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp