Johnnie Walker Limited Edition: Een eerbetoon aan de Chinese cultuur

Een unieke verpakking die emoties oproept

De Johnnie Walker Limited Edition 2021, ontworpen door Ofen Hu, is een eerbetoon aan de Chinese cultuur en het belang van familiebanden. Met zijn prachtige ontwerp en unieke eigenschappen weet deze limited edition whiskyfles de emoties van het Midherfstfestival op een bijzondere manier over te brengen.

De inspiratie voor deze limited edition komt voort uit het Chinese gezegde "blauw wordt gewonnen uit de indigoplant, maar is blauwer dan het zelf". Door deze thema's te gebruiken en de cultuur van het Midherfstfestival te omarmen, wil de ontwerper laten zien hoe mensen van generatie op generatie steeds beter worden. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele Chinese architectuur, met name de deuren en ramen. Het doel is om een intrigerende ervaring van het traditionele Chinese festival te creëren.

De Johnnie Walker Limited Edition 2021 is een geschenkverpakking van de Blue Label whisky. Het Midherfstfestival is een belangrijk festival voor familiebijeenkomsten in China, waarbij thuis, hereniging en emotie centraal staan. De slogan "Emoties komen van blauw" benadrukt de emotionele waarde van deze limited edition. De buitenverpakking is ontworpen als een dubbele deur die opengaat, waardoor je direct het gevoel van thuis en hereniging ervaart. Bij het openen van het deksel wordt een afbeelding van bloeiende orchideeën in een binnenplaats onthuld, vergelijkbaar met het "Chinese Pingfeng".

De verpakking is gemaakt met behulp van goud- en uitsnijdingstechnieken, evenals laseruitsnijdingstechnologie, om een visueel aantrekkelijke ervaring te creëren. De fles zelf is bewerkt met zandstraaltechnologie. Met een lengte van 15 cm, een breedte van 11,5 cm en een hoogte van 36 cm is deze limited edition verpakking een ware eyecatcher.

Het ontwerpteam bestond uit Ofen Hu als ontwerper, Chushan Chan als illustrator en Aha Chan als curator. Samen hebben zij een uniek ontwerp gecreëerd dat de essentie van het Midherfstfestival en de Chinese cultuur weerspiegelt.

De Johnnie Walker Limited Edition 2021 is niet alleen een visueel meesterwerk, maar ook een interactieve ervaring. Door de verpakking naar links en rechts te openen, wordt een magnetische knop ontgrendeld en opent de verpakking zich. Het openen van de buitenverpakking onthult het ontwerp van de fles zelf, waardoor de beleving compleet wordt.

Het ontwerpproces begon op 17 maart 2021 en werd op 30 april 2021 voltooid in Shenzhen. De limited edition werd in oktober 2021 op de markt gebracht en heeft sindsdien veel lof ontvangen.

Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar traditionele Chinese architectuur en symboliek. De houten ramen en deuren zijn de belangrijkste visuele elementen van de verpakking, terwijl orchideeën, vlinders en Chinese geluksmotieven de hoofdrol spelen. Het ontwerp combineert de patronen van geluksmotieven met de lijnen van cake rolls, wat resulteert in een unieke visuele ervaring. De kleur blauw is het symbool van JOHNNIE WALKER en wordt in het Chinees op dezelfde manier uitgesproken als orchideeën, waardoor er een verbinding ontstaat tussen de twee.

Het ontwerpproces kende ook uitdagingen, met name de grootte van de ramen en de stevigheid van het papier. Het ontwerp moest zowel esthetisch als functioneel zijn, met voldoende bescherming tijdens het transport. Er zijn meerdere aanpassingen gedaan aan het ontwerp van de ramen en er zijn verschillende productiepogingen gedaan om het gewenste resultaat te bereiken.

De Johnnie Walker Limited Edition 2021 is niet alleen een eerbetoon aan de Chinese cultuur, maar ook een bekroning van het ontwerptalent van Ofen Hu en zijn team. Het ontwerp is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die uitblinken in hun vakmanschap en invloed hebben op de wereld met hun unieke eigenschappen.

Met zijn prachtige ontwerp, unieke eigenschappen en diepe culturele betekenis is de Johnnie Walker Limited Edition 2021 een must-have voor whiskyliefhebbers en designliefhebbers over de hele wereld.

Afbeelding: Diageo Foreign Wine Trading (Shanghai) Co., Ltd


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ofen Hu
Afbeeldingscredits: Image:Diageo Foreign Wine Trading (Shanghai) Co., Ltd
Projectteamleden: Designer: Ofen Hu Illustrator: Chushan Chan Curator: Aha Chan
Projectnaam: Johnnie Walker Limited Edition
Projectklant: Ofen Hu


Johnnie Walker Limited Edition IMG #2
Johnnie Walker Limited Edition IMG #3
Johnnie Walker Limited Edition IMG #4
Johnnie Walker Limited Edition IMG #5
Johnnie Walker Limited Edition IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp