Dog Yep: Een speelse benadering van hondensnacks

Rodrigo Chiaparini ontwerpt een opvallende verpakkingslijn voor hondensnacks

Met een speelse esthetiek en een sterke focus op de activiteit van honden, heeft Rodrigo Chiaparini een unieke verpakkingslijn ontworpen voor hondensnacks. Het ontwerp, genaamd Dog Yep, is bekroond met de Bronzen A' Packaging Design Award in 2023.

Het idee achter Dog Yep was om een productlijn te creëren die de belangrijkste activiteit van honden, namelijk plezier hebben en spelen, stimuleert door middel van gezond eten. Het belangrijkste element van het logo verbindt zich met het idee dat dieren altijd moeten spelen en een actief leven moeten leiden. Dit element weerspiegelt ook de vorm van de snack zelf.

De personages die zijn gecreëerd om deze speelse context te benadrukken, samen met het kleurenpalet van de verpakkingen, maken de productlijn opvallend en tegelijkertijd leuk. Hoewel het een conceptontwerp is en alleen digitaal is ontwikkeld, zijn de producten gepresenteerd in blikmock-ups met het oog op het gebruik van geschikte materialen voor het segment.

Chiaparini, de creatief directeur en ontwerper van het project, werd bijgestaan door ontwerp assistenten Amanda Rodrigues en Anna Balardin. Het project begon in januari 2023 in São Paulo en werd in februari 2023 voltooid.

Hoewel er geen specifiek onderzoek werd uitgevoerd voor de creatie van dit project, benadrukt Chiaparini het belang van een goed ontwerp dat de aandacht van de toeschouwer trekt. De verrassing neemt toe als het product binnenin ook kwaliteit heeft. Het creëren van producten die buiten het gewone vallen, is iets dat altijd in overweging wordt genomen, zowel in echte als in conceptuele projecten.

De ontwerpelementen van Dog Yep vallen op door hun plezierige en dynamische karakter, wat de aandacht van de kopers kan trekken, of het nu in de winkel is of via e-commerce. Het gebruik van felle kleuren en illustraties probeert een speels scenario te creëren en mensen uit te nodigen om naar de verpakking te kijken. De kleurenpalet en de hondenafbeeldingen kunnen het product gemakkelijk identificeren, waardoor de consument zich comfortabel en zeker voelt bij de aankoop ervan.

Dog Yep's ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Packaging Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: RODRIGO CHIAPARINI
Afbeeldingscredits: RODRIGO CHIAPARINI
Projectteamleden: Creative Director and Designer: Rodrigo Chiaparini Design Assistant: Amanda Rodrigues Design Assistant: Anna Balardin
Projectnaam: Dog Yep
Projectklant: RODRIGO CHIAPARINI


Dog Yep IMG #2
Dog Yep IMG #3
Dog Yep IMG #4
Dog Yep IMG #5
Dog Yep IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp