De Hen: Een Innovatief Design in Olijfolie Dispensers

Bernardo Diaz Lopez onthult duurzame keramische fles

De wereld van culinaire verpakkingen verwelkomt een nieuw, duurzaam icoon: de Hen, een olijfolie dispenser ontworpen door Bernardo Diaz Lopez. Dit ontwerp, dat zowel functionaliteit als esthetiek belichaamt, is een toonbeeld van innovatie in de keuken.

De Hen is niet zomaar een olijfoliefles; het is een statement van duurzaamheid en design. Geïnspireerd door de iconische eivormige zoutstrooier van het merk, is deze dispenser ontworpen om een speelse draai te geven aan de eeuwenoude vraag "wat was er eerst, de kip of het ei?". Het resultaat is een levendige en dynamische toevoeging aan het productassortiment van Soso, die verder gaat dan alleen esthetiek door een gebruiksvriendelijke dop te introduceren die gemakkelijk kan worden losgemaakt voor navullingen.

Wat de Hen onderscheidt, is het compacte en iconische productconcept dat naadloos aansluit bij andere aanbiedingen van Soso. Het is bedacht als een duurzame, herbruikbare container met een kenmerkend geïntegreerd open- en sluitmechanisme. Vervaardigd uit keramiek en afkomstig van lokale producenten in Andalusië en de Spaanse Levant, belichaamt het de Spaanse wortels door zijn tastbare gevoel en esthetische zuiverheid. De innovatieve stopper zorgt voor een hermetische afdichting en moeiteloos schenken met een simpele draai, zonder de noodzaak voor verwijdering.

Gericht op consumenten die productesthetiek en duurzaamheid waarderen, spreekt het ontwerp diegenen aan die de waarde van lokaal geproduceerde goederen zoals Andalusische olie erkennen, en de heropleving van keramiek als herbruikbaar materiaal. Bovendien onderstreept de opname van gerecyclede kunststoffen zijn milieuvriendelijke referenties, wat resoneert met bewuste kopers die zowel stijl als duurzaamheid in hun aankopen zoeken.

De Hen biedt een ergonomisch comfortabele grip, terwijl de dop meerdere functies dient, waaronder afdichten, schenken en navullen, met een geïntegreerd retour- en antidrupsysteem dat naadloos is geïntegreerd in het algehele ontwerp. Het tactiele gevoel en de esthetische eenvoud roepen ons cultureel erfgoed op. De innovatieve stopper zorgt voor een hermetische afdichting en schenken met een draai, waarbij de algehele esthetische integriteit behouden blijft. Wanneer volledig losgedraaid, kan deze worden verwijderd voor eenvoudig navullen, met een dubbel antidrup- en olie-terugloopsysteem voor extra functionaliteit.

Het project begon medio 2021 en werd begin 2022 voltooid. Het ontwerp werd uitgevoerd in Murcia, in samenwerking met de keramiekproducent in Cordoba en met de stopperproducent gevestigd in Alicante.

De Hen is bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Idea Design
Afbeeldingscredits: Idea Design
Projectteamleden: Creative director: Bernardo Diaz Project director: Juan Esteban Sanchez Technical director: Ezequiel de San Pedro Management director: Alicia Alcazar CMF designer: Pedro Cifuentes Industrial designer: Pepe Garcia
Projectnaam: Hen
Projectklant: Idea Design


Hen IMG #2
Hen IMG #3
Hen IMG #4
Hen IMG #5
Hen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp