Een Harmonie van Traditie en Duurzaamheid

"Meditation of the Lotus": Innovatie Ontmoet Cultureel Erfgoed

In een samensmelting van traditionele Chinese esthetiek en milieubewustzijn, introduceert "Meditation of the Lotus" een vernieuwende kijk op aromatherapie.

Xiong Zhang en Xiaoxiao Li hebben met "Meditation of the Lotus" een unieke geurverspreider ontworpen die de Chinese culturele betekenis en ecologische duurzaamheid met elkaar verbindt. De verpakking, geïnspireerd door traditionele Chinese kalligrafie en uitgevoerd in elegante, sobere kleuren, belichaamt een moderne interpretatie van Chinese esthetiek, terwijl het tegelijkertijd een ecologisch bewustzijn uitstraalt.

Deze geurverspreider onderscheidt zich door het gebruik van duurzaam, ongeglazuurd porselein dat de textuur van zacht Xuan-papier nabootst en een uniek geurafgiftesysteem met natuurlijke kiezels uit de Jialing-rivier. De verpakking maakt gebruik van gerecycled, milieuvriendelijk Xuan-papier met een debosseertechniek zonder olie-inkt en een gerecycled gegolfd papieren dienblad, waardoor een fusie van Chinese esthetiek en duurzaamheid wordt benadrukt.

De verpakking van "Meditation of the Lotus" is een toonbeeld van Zen-cultuur, waarbij traditionele Chinese elementen worden gecombineerd met moderne milieuvriendelijke materialen. Er wordt gebruikgemaakt van ecologisch speciaal papier met reliëf hot stamping door middel van parelmoer elektrochemische aluminiumtechnologie. De natuurlijke vezels contrasteren met de metallic kalligrafie, wat resulteert in een harmonieus geheel. Het 100% recyclebare en biologisch afbreekbare gegolfde papier vormt een aanvulling op de elegante witte porseleinen containers, wat aantrekkelijk is voor zowel milieubewuste consumenten als liefhebbers van Chinese cultuur.

De verpakking van "Meditation of the Lotus" is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een innovatie in geurverspreiding. Het is de eerste keer dat natuurlijke kiezels uit de Jialing-rivier worden gebruikt als drager voor geur. Deze innovatieve aanpak maakt de geur natuurlijker, langduriger, milieuvriendelijker en eenvoudig in gebruik, waardoor wordt voldaan aan de vraag van consumenten naar duurzaamheid en efficiëntie, terwijl de lage koolstofuitstoot en milieubescherming worden gehandhaafd.

Het project, dat in april 2023 in Chongqing, China van start ging en tot op heden loopt, werd in november 2023 tentoongesteld. Het onderzoek achter "Meditation of the Lotus" richtte zich op het integreren van traditionele Chinese esthetiek met concepten van milieubehoud in het verpakkingsontwerp van aromatische producten. Door middel van marktonderzoek, design thinking en de toepassing van milieutechnologieën, streefden de ontwerpers ernaar om aromatische producten te creëren die zowel culturele betekenis als lage-koolstof milieukarakteristieken dragen.

De uitdagingen die het team tijdens de ontwikkeling en implementatie van het project tegenkwam, waaronder het creatief integreren van traditionele Chinese esthetiek met milieubehoudconcepten en het selecteren van geschikte milieuvriendelijke materialen, werden met succes overwonnen. Dit heeft geleid tot een design dat niet alleen de designwereld heeft verrijkt maar ook een Iron A' Packaging Design Award in 2024 heeft gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële vereisten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiong Zhang
Afbeeldingscredits: IP: Creator Xiong zhang and Xiaoxiao Li, Strated the project Meditation of the Lotus, 2023. Image #No1: Designer Zhichao Zhao, Full product view, 2023. Image #No2: Designer Xuefei Yi, Packageing close view, 2023. Image #No3: Designer Xuefei Yi, Packaging holder close view, 2023. Image #No4: Designer Xiaoxiao Li, Close up demonstration, 2023. Image #No5: Designer Zhichao Zhao, Wintersweet flower essentail oil sample and packaging view, 2023. Video credits: Creator Xiong zhang and Xiaoxiao Li, Editor: Zhichao Zhao, Translator Yishan Yuan, 2023.
Projectteamleden: Designers: Xiong Zhang, Xiaoxiao Li, Zhichao zhao, Xuefei Yi, Yishan Yuan
Projectnaam: Meditation of the Lotus
Projectklant: Chongqing Pupu Sent of China


Meditation of the Lotus IMG #2
Meditation of the Lotus IMG #3
Meditation of the Lotus IMG #4
Meditation of the Lotus IMG #5
Meditation of the Lotus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp