De Brollach: Een eerbetoon aan erfgoed en vakmanschap

Ontworpen door Tiago Russo en Katia Martins, belichaamt deze Single Malt Irish Whiskey de tijdloze elegantie van Ierse traditie.

De Brollach, een product van The Craft Irish Whiskey Co., is een unieke combinatie van erfgoed, vakmanschap en design. Het ontwerp is geïnspireerd op de middeleeuwse stijl van gesmeed metaal en hout, en straalt een gevoel van geschiedenis en tijdloosheid uit.

De Brollach is niet zomaar een whiskey. Het is een product dat de passage van tijd door de geschiedenis en erfgoed weerspiegelt. De naam Brollach is direct gerelateerd aan Jay Bradley, de oprichter van The Craft Irish Whiskey Co., en het idee achter deze whiskey was om iets te creëren dat de passage van tijd door de geschiedenis en erfgoed kon overbrengen, met een traditionele benadering die de klassieke noties van vakmanschap benadrukt.

De combinatie van metaal en eikenhout in het ontwerp van De Brollach is opvallend. Het metaal is plat, omvangrijk en heeft een duidelijke aanwezigheid. Het koelt het hout af en voegt een beeld van structuur en fundamenten toe. Het hout voegt aanwezigheid en menselijkheid toe, in een verhaal van huiselijke gevoelens en de versterking van een echt Iers erfgoed.

Technische specificaties van het ontwerp omvatten riemen die de glazen vasthouden met twee sleuven, een oude techniek voor riemen of harnassen. De fles wordt ingebracht op een dikke eiken basis met een diepe locator. De lade eronder, met een zilveren plaat aan de voorkant en een lederen trekker, onthult een verborgen compartiment dat de drinkaccessoires en testers bevat, wat een extra diepte toevoegt aan de hele whiskey-proeverij ervaring.

De Brollach is ontworpen tussen 2020 en 2021 en heeft bijna een jaar aan fabricage ondergaan totdat elk detail klaar was. Elk detail moest met de grootste precisie worden uitgevoerd, met de technieken die op de metalen voering of de gravure werden toegepast, die gedurende enkele maanden werden ontwikkeld totdat het niveau van perfectionisme en toewijding werd bereikt dat dit product echt een eerbetoon maakt aan Ierse whiskey.

De Brollach is een disruptor. Geboren uit traditie maar niet gebonden door conventie, is het een whiskey die tegelijkertijd een trots product is van de Ierse geschiedenis, maar toch een nieuwe weg inslaat. Het is de culminatie van een lange en persoonlijke zoektocht naar een whiskey die de familie waardig zou zijn, een die zou behoren tot de beste Ierse whiskey's ooit geproduceerd. Het is een whiskey van ongeëvenaarde distinctie, die het ontwerp, de ambacht, de vaardigheid en de aandacht voor detail belichaamt die The Craft Irish Whiskey Co. in elke fles giet.

De Brollach heeft de prestigieuze Gouden A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiago Russo
Afbeeldingscredits: The Craft Irish Whiskey Co.
Projectteamleden: Tiago Russo Katia Martins
Projectnaam: The Brollach
Projectklant: Tiago Russo


The Brollach IMG #2
The Brollach IMG #3
The Brollach IMG #4
The Brollach IMG #5
The Brollach IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp