Bethru: Een Duurzaam Alternatief voor Huishoudelijke Schoonmaakproducten

Een Innovatieve Benadering van Ecologische Reinigingsbenodigdheden

Bethru streeft naar een bewuste en duurzame wereld, waarin het gebruik van plastic aanzienlijk wordt verminderd door de ontwikkeling van meer duurzame oplossingen voor huishoudelijke schoonmaak. Wetenschappelijk onderzoek laat geen ruimte voor illusies en er moet een nieuwe aanpak worden geïmplementeerd. Bethru zorgt voor een toeleveringsketen die een hoog niveau van verantwoordelijkheid en betrokkenheid garandeert op het gebied van materiaal, recycling, hergebruik en koolstofbeheer. Een inspiratie voor het ontwerp van het project kwam voort uit de schoonheid en eigenschappen van de kleuren in de natuur.

Bethru is een start-up merk voor huishoudelijke producten dat een innovatief alternatief biedt voor ecologische schoonmaakbenodigdheden in de vorm van tabletten en een herbruikbare premium sprayfles. De tabletten bestaan voor 93% uit natuurlijke ingrediënten, zijn milieuvriendelijk, veganistisch en dierproefvrij. De unieke sprayfles is ontworpen om één keer te worden aangeschaft en meerdere keren door de consument te worden hergebruikt. Elke tablet opgelost in kraanwater levert 300 ml schoonmaakproduct op. Alles is verpakt in milieuvriendelijke, prachtige verpakkingen geïnspireerd door de natuur.

De visie voor het ontwerp is gebaseerd op onze wens om een economie te creëren die bewust omgaat met hulpbronnen. De tabletten zijn gemaakt van voornamelijk natuurlijke ingrediënten, milieuvriendelijk, veganistisch, dierproefvrij en vrij van microplastics. De algehele verpakking en toeleveringsketen zorgen voor een hoog niveau van verantwoordelijkheid en betrokkenheid op het gebied van materiaal, gezondheid, hergebruik, recycling en koolstofvoetafdruk. De tabletten zijn verpakt in 100% papier en de dozen zijn gemaakt van recyclebaar papier.

BETHRU-producten stellen klanten in staat om een schoon huis te hebben met trendy en mooie producten, terwijl ze hun impact op het milieu minimaliseren, ruimte en geld besparen. Eén bruistablet, wanneer in contact met water oplost in enkele minuten en geeft 300 ml onschadelijk schoonmaakproduct. De fles kan meerdere keren worden gebruikt, wat beoogt plastic uit het systeem te verwijderen. Het is een geweldig alternatief voor de producten op de markt die worden aangeboden door traditionele merken.

Het project begon in april 2021 in Polen en werd in maart 2022 afgerond om te worden gelanceerd op de Europese markt. Tijdens het ontwikkelingsproces hebben we wetenschappelijk onderzoek gevolgd om onze initiële waardepropositie te ontwikkelen. Van formulering tot verpakkingsontwerp zijn er verschillende tests uitgevoerd om de producteffectiviteit, het geweldige ontwerp en de geweldige klantervaring te waarborgen. We benchmarken onze producten met de hoogste normen in de markt. Wat betreft de formulering volgt Bethru de hoogste productiepraktijken op het gebied van productontwikkeling en productie. Voor de verpakking zijn de meest recente materiaaltechnologieën gekozen en bewezen.

De grootste uitdaging was het vinden van duurzame verpakkingsoplossingen zonder concessies te doen aan de veiligheid van het product en de consument. Als voorbeeld vereisten onze actieve formuleringen bescherming tegen vocht tijdens opslag en transport. Het ontwikkelen van duurzame verpakkingen met een geweldig ontwerp is absoluut de grootste uitdaging van het project geweest.

Bethru heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Izabela Jurczyk
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Robert Przybysz Image #2: Photographer Robert Przybysz Image #3: Photographer Robert Przybysz Image #4: Photographer Robert Przybysz Image #5: Photographer Robert Przybysz Video: Robert Przybysz pdf: studio design
Projectteamleden: brand concept: Rui Bento visual design concept: Izabela Jurczyk graphic design: Studio Design production of photos and film: Robert Przybysz
Projectnaam: Bethru
Projectklant: Izabela Jurczyk


Bethru IMG #2
Bethru IMG #3
Bethru IMG #4
Bethru IMG #5
Bethru IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp