ALFA: Een Unieke en Innovatieve Website voor de Crypto Community

Een donker design met moderne elementen en een unieke gebruikerservaring

Blockchain is een snel ontwikkelend vakgebied en het was ontzettend interessant voor het team van ITmaestro om hiermee aan de slag te gaan. Deze sector vertegenwoordigt de toekomst. UX/UI-ontwerper Alice K wilde een donker design creëren met moderne stijlen en heeft daarom gekozen voor glassmorphism en geometrische lettertypen.

ALFA is een toonaangevende crypto community die ons elke dag inspireert. Ze zijn de innovatiemotor die ons helpt en motiveert om nog hogere doelen te bereiken. Als eersten en grootsten in hun niche willen ze natuurlijk opvallen. Daarom is besloten om een website te maken met een unieke aanpak. Horizontaal scrollen, ongelooflijke animaties en moderne typografie. Het kleurenpalet weerspiegelt het mysterie en de moderne technologie goed, heldere neonaccenten voegen dynamiek toe. De site is gemakkelijk te begrijpen door de kleine hoeveelheid content en de juiste plaatsing ervan.

De ALFA-website is volledig responsive en geschikt voor verschillende apparaten, waaronder 4K-resolutie, laptops, smartphones en tablets. De site is geoptimaliseerd voor de nieuwste versies van Chrome, Firefox, Safari, iOS en Android.

Het ontwerp van de website is gerealiseerd met behulp van verschillende tools en technologieën. De UX/UI-ontwerpfase werd uitgevoerd met behulp van Adobe XD en Figma. Voor het retoucheren van afbeeldingen werd Adobe Photoshop gebruikt. De ontwikkeling van de website werd mogelijk gemaakt door HTML, CSS, JavaScript, PHP en SQL.

De website heeft een one-page structuur met horizontaal scrollen en eenvoudige navigatie. Het menu bevat in totaal 6 secties met een minimale hoeveelheid tekst om gebruikers niet te overbelasten. De oprichters van de ALFA-community hebben de eerste incubator in deze branche georganiseerd. Ze verstrekken informatie en financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van interessante projecten op het gebied van blockchain. Gebruikers kunnen deelnemen door het contactformulier te gebruiken om hun project te presenteren en deel te nemen aan de competitie. Ook kunnen gebruikers de taal wijzigen, kennismaken met het team en vragen stellen aan de beheerders via het contactformulier.

Het project voor de ALFA-website begon in juni 2021 in Kharkiv, Oekraïne en werd in september 2021 op het web gepubliceerd. Sindsdien zijn er regelmatig updates uitgevoerd om de website te verbeteren en te optimaliseren.

Het ontwerpproces voor de ALFA-website omvatte uitgebreid onderzoek en analyse van vergelijkbare websites en concurrenten. Op basis van benchmarking en ervaring werd een unieke stijl ontwikkeld die het project direct bij de lancering liet opvallen. Een van de wensen van de klant was om zeer weinig tekst te gebruiken, dus UX/UI-ontwerper Alice K heeft zich gericht op het werken met afbeeldingen. Om het WOW-effect te creëren, zijn er animaties ontwikkeld die veel tijd hebben gekost. De website is ook uitvoerig getest op gebruiksvriendelijkheid en technische aspecten, waarbij eventuele fouten zijn opgespoord en verholpen.

De ALFA-website is een bekroond ontwerp en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Website en Web Design Awards in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de branche en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.

Met de ALFA-website heeft het team van ITmaestro en ontwerper Alice K een unieke en innovatieve online ervaring gecreëerd voor de crypto community. Het donkere design, de moderne elementen en de gebruiksvriendelijke interface maken de website een opvallende en effectieve manier om de ALFA-community te presenteren en te betrekken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alice K
Afbeeldingscredits: Freepik
Projectteamleden: Designer: Alice K Developer: Oleg K
Projectnaam: Alfa
Projectklant: Alice K


Alfa IMG #2
Alfa IMG #3
Alfa IMG #4
Alfa IMG #5
Alfa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp