Herdefiniëring van Bankwebsites: KGI Bank door Frog Singapore

Een innovatieve benadering van bankwebsites die de klant centraal stelt

De herontworpen website van KGI Bank door Frog Singapore is een perfecte mix van informatief en minimalistisch, professioneel en dynamisch. De website is ontworpen om klanten op een reis te nemen, hen te helpen gemakkelijk te ontdekken wat ze zoeken, terwijl ze emotioneel betrokken worden door verrassende micro-animaties.

Frog Singapore, een gerenommeerd ontwerpbureau, heeft de uitdaging aangenomen om de website van KGI Bank te herontwerpen. De inspiratie voor het ontwerp kwam van de vraag hoe een bankwebsite eruit zou moeten zien. Het team wilde een site creëren die behendig, eenvoudig en slim was, en die de zakelijke en retailervaring zou verenigen.

Wat de website van KGI Bank uniek maakt, is de nadruk op het verbinden met klanten bij elke interactie. De site is niet alleen een platform voor gemakkelijke informatie, maar is ontworpen om klanten op een reis te nemen. Dit wordt bereikt door het gebruik van verrassende micro-animaties die de gebruikelijke interacties opnieuw uitvinden.

De gebruikersinterface van de website is ontworpen in Figma, een populair ontwerptool. Het resultaat is een responsief mobiel en desktop UI/UX-ontwerp voor een website die gebruikers betrekt en helpt bij het ontdekken van informatie.

Het ontwerpproces was een gezamenlijke inspanning van teamleden uit Singapore, Shanghai en Taiwan. Het project duurde negen weken, van 5 juli 2021 tot 10 september 2021. Het team volgde een op sjablonen gebaseerde aanpak en definieerde de ontwerprichting door gedeelde visuele principes tussen de zakelijke en retailervaring te identificeren.

Een van de grootste uitdagingen was het bijwerken van het bestaande ontwerpsysteem en het herontwerpen van een site die informatie over vier verschillende dochterondernemingen in één toonde. Het team richtte zich op het verbeteren van de navigatie naar de verschillende dochterondernemingssecties met subtiele begeleiding voor gemakkelijke ontdekking.

De herontworpen website van KGI Bank heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de herontworpen website van KGI Bank heeft Frog Singapore een nieuwe standaard gezet voor bankwebsites. Het is een perfect voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om klanten op een reis te nemen, hen te helpen gemakkelijk te ontdekken wat ze zoeken, terwijl ze emotioneel betrokken worden door verrassende micro-animaties.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: frog Singapore
Afbeeldingscredits: frog Singapore, 2022
Projectteamleden: Executive Creative Director: Ignatius Ong Executive Program Director: Chaz Lu Program Director: Lucas Chen Project Creative Lead: Emmanuelle Hu Ying Program Manager: Sandy Wang Visual Designer: Anna Tsai and Qingbei Wang UX Designer: Sue Su UXUI Designer: Emma Wang UX Design Assistant: Elvin Lu Design Technologist: Sid Huang Please note: Members in this project team are from frog design studios in Singapore and Shanghai.
Projectnaam: KGI Bank
Projectklant: frog Singapore


KGI Bank IMG #2
KGI Bank IMG #3
KGI Bank IMG #4
KGI Bank IMG #5
KGI Bank IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp