Golden Spikes: Een Majestueus Ontwerp dat Architectuur en Theater Verenigt

Ontwerper Jing Yuan Lu presenteert een uniek receptiecentrum

Gelegen op de 35e verdieping van een iconisch gebouw in Banqiao, Taiwan, is het Golden Spikes project een meesterwerk dat architectuur en theater combineert. Het ontwerp, gecreëerd door Jing Yuan Lu, is een ode aan de majesteit en buitengewone spanning van het theater, met een receptiecentrum dat fungeert als een podium waarop het project zelf de hoofdrol speelt.

De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de wens om de unieke kenmerken van het project te benadrukken. Met behulp van boogelementen en diverse materialen creëerde het ontwerpteam een theaterachtige sfeer, waarbij het project centraal staat op het hoofdpodium. De bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de voorstelling, waardoor ze een unieke ervaring krijgen.

Het ontwerpteam heeft een schuine geveldeur gemaakt om blootstelling aan de westelijke zon te voorkomen. Tegelijkertijd zorgen de verschillende materialen voor subtiele gradaties van licht en schaduw op verschillende tijdstippen van de dag, wat een buitengewoon gevoel overbrengt. Het plafond is ontworpen met roosters in verschillende lagen om het gevoel van een laag plafond te elimineren. De indirecte verlichting voor het metalen gordijn geeft het de functie van een theatergordijn, waardoor de verkoopruimte erachter wordt onthuld.

De hoofdrol op het podium is weggelegd voor het woningmodel. Het plafond bestaat uit ovale donkere roestvrijstalen panelen en de kroonluchters lijken op sterren in de lucht, waardoor bezoekers het gevoel krijgen dat ze de sterrenhemel kunnen aanraken. Dit benadrukt de hoogbouwkenmerken van het project. Bovendien is de relatie tussen de bezoekers en het project niet slechts eenrichtingsverkeer. Het ontwerpteam heeft de route naar de tweede verdieping zo ingesteld dat bezoekers het project vanuit een 360-graden perspectief kunnen ervaren.

Met een oppervlakte van 727 vierkante meter omvat dit project een receptiecentrum en drie showhuizen. Het receptiecentrum bestaat uit een projectintroductiegebied, een receptiegebied, een verkoopgebied, een VIP-leeszaal en nog veel meer. De showhuizen variëren in grootte, met de grootste op de begane grond met een oppervlakte van 79 vierkante meter en de twee op de tweede verdieping met een oppervlakte van 56 en 95 vierkante meter.

Golden Spikes is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022, een prestigieuze erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het project is een bewijs van de innovatieve geest van Jing Yuan Lu en zijn team en een prachtige toevoeging aan de architectuur van Taiwan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Loe Interior Design
Afbeeldingscredits: Loe Interior Design
Projectteamleden: Jing-Yuan Lu, Jiun-Ying Liou
Projectnaam: Golden Spikes
Projectklant: Loe Interior Design


Golden Spikes IMG #2
Golden Spikes IMG #3
Golden Spikes IMG #4
Golden Spikes IMG #5
Golden Spikes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp