SIX Financial Information Singapore: Een Groen en Innovatief Kantoorontwerp

Een Werkplek die Samenwerking en Productiviteit Stimuleert

Bij het ontwerpen van het nieuwe kantoor van SIX Financial Information Singapore, een financieel technologiebedrijf, heeft ID Integrated Pte Ltd een unieke en groene werkplek gecreëerd die gericht is op samenwerking en productiviteit.

Gelegen in het Vision Crest Commercial-gebouw, beslaat het kantoor van SIX Financial Information Singapore een totale oppervlakte van 5500 vierkante voet. Het ontwerp van het kantoor is gericht op het creëren van een omgeving die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

Een van de belangrijkste vereisten van de klant was dat 30-40% van de werkruimtes als samenwerkingsgebieden moest worden ontworpen. ID Integrated heeft aan deze vraag voldaan door verschillende groene elementen in het ontwerp op te nemen. Het kantoor heeft een aangename en uitnodigende uitstraling, met een receptie, een arena en een werkcafé.

De receptie is voorzien van een verlicht logo dat contrasteert met de achtergrond van behouden mos, waardoor bezoekers een gastvrije eerste indruk krijgen. Het werkcafé is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit, met een set van trapsgewijze zitplaatsen in de arena voor het houden van vergaderingen. Deze informele en ontspannen sfeer bevordert de productiviteit van de medewerkers.

Het kantoor van SIX Financial Information Singapore is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook technologisch geavanceerd. Het is uitgerust met geavanceerde IT- en beveiligingssystemen, waaronder geïmporteerde producten uit Zwitserland. Daarnaast is er een op maat gemaakt akoestisch plafond met kunstmatige planten voor geluidsabsorptie.

Wat dit kantoorontwerp echt uniek maakt, is de integratie van lokale elementen. ID Integrated heeft de principes van stedelijke planning, design en biophilic design van Singapore toegepast om het kantoor van SIX Financial Information Singapore een extra dimensie van karakter te geven.

Het ontwerpteam, bestaande uit Teddy Sun, Kelvin Chow, Panya Nisungkat, Gurkan Izci en Noor Aishah Asmawi, heeft met succes de uitdagingen overwonnen om een kantoorruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het resultaat is een innovatieve en groene werkplek die de samenwerking en productiviteit van de medewerkers stimuleert.

Het ontwerp van SIX Financial Information Singapore is erkend met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het kantoor van SIX Financial Information Singapore is een inspirerend voorbeeld van hoe een innovatief ontwerp kan bijdragen aan een productieve en aangename werkomgeving. Met zijn groene elementen, geavanceerde technologie en aandacht voor lokale kenmerken, is dit kantoorontwerp een ware blikvanger.

Afbeeldingscredits: Owen Raggett


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Judy Bartolome
Afbeeldingscredits: Owen Raggett
Projectteamleden: Teddy Sun Kelvin Chow Panya Nisungkat Gurkan Izci Noor Aishah Asmawi
Projectnaam: Six Financial
Projectklant: Judy Bartolome


Six Financial IMG #2
Six Financial IMG #3
Six Financial IMG #4
Six Financial IMG #5
Six Financial IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp