Hyatt Centric Gaoxin Xi'an Onthult Monumentale Muurschildering

Jansword Zhu's Kunstwerk Verbindt Historie met Hedendaagse Luxe

In de Hyatt Centric Gaoxin Xi'an hotel schittert een nieuwe muurschildering van kunstenaar Jansword Zhu, die de rijke historie van de Zijderoute en Xi'an in een modern jasje steekt.

De Hyatt Centric Gaoxin Xi'an heeft recentelijk een indrukwekkend nieuw kunstwerk onthuld dat de aandacht van bezoekers trekt met zijn omvang en artistieke diepgang. De muurschildering, die zich uitstrekt over maar liefst 61 meter en 5 meter hoog is, is een eerbetoon aan de historische Zijderoute en de culturele erfenis van Xi'an, vertaald naar een hedendaags visueel spektakel.

Het kunstwerk, getiteld "Het Gefluister van Zijde en Het Lied van Paarden", is een creatie van de gerenommeerde kunstenaar Jansword Zhu. De muurschildering bestaat uit verschillende segmenten die elk een uniek verhaal vertellen. Het eerste deel, dat doet denken aan een abstracte drakenkop, is geïnspireerd op een motor en symboliseert de kracht en vooruitgang. De daaropvolgende sectie toont drie dynamische paarden, die respectievelijk de terracottaleger paarden, jade paarden en paardensteen gravures uit Xi'an representeren. Deze elementen staan voor de drie dynastieën - Qin, Han, Tang - die Xi'an als hun hoofdstad kozen.

De muurschildering is niet alleen een visueel meesterwerk maar ook een technisch hoogstandje, gezien de grootte en de nauwkeurigheid waarmee de details zijn uitgewerkt. De penseelstreken binnen de cirkels zijn geïnspireerd door het cursieve schrift van kalligrafiemeester Zhang Xu uit de Tang-dynastie, wat een extra laag van historische betekenis toevoegt aan het werk.

De integratie van dit kunstwerk in de architectuur, ontworpen door de Japanse architect Kuma Kengo, versterkt de essentie van het Hyatt Centric merk: "Om te verkennen". Het nodigt gasten uit om de diepere verhalen en betekenissen achter de muurschildering te ontdekken, en daarmee de rijke geschiedenis van Xi'an en de Zijderoute.

Deze muurschildering heeft niet onopgemerkt de aandacht getrokken in de designwereld. Het project is bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke creaties die kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen.

De muurschildering van Jansword Zhu in de Hyatt Centric Gaoxin Xi'an is een prachtig voorbeeld van hoe kunst en architectuur samensmelten om een verhaal te vertellen dat zowel diepgeworteld is in de geschiedenis als relevant in de hedendaagse cultuur. Het is een must-see voor iedereen die de stad Xi'an bezoekt en een interesse heeft in de kruisbestuiving tussen verleden en heden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jansword Zhu
Afbeeldingscredits: Jansword Zhu
Projectteamleden: Artist:Jansword Zhu
Projectnaam: Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural
Projectklant: Jansword Zhu


Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #2
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #3
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #4
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #5
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp