Guangzhou Peace World Plaza: Een Modern, Menselijk en Verfijnd Kantoorontwerp

Ontworpen door Muchuan Xu, Minxi Cai en Xiaofeng Li

Inleiding

Het interieurontwerp van het kantoor van Peace World Plaza in Guangzhou heeft als oorspronkelijke bedoeling om de relatie tussen de ruimtegrenzen in moderne kantoorruimtes te ordenen en te herstructureren. Dit project haalt inspiratie uit de verschillende functionele eisen van de klant en neemt de overlappende bergen als bron van inspiratie. De interface tussen de verschillende functies wordt verzwakt en organisch gecombineerd om een moderne, menselijke en verfijnde kantooromgeving te creëren.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de manier waarop de ruimte is gepland en gerealiseerd. Het ontwerp maakt gebruik van het principe van het Voronoi-diagram om de ruimte in te delen op basis van de verschillende functionele eisen van de klant. Hierbij worden meerdere projectgroepen, groepsdiscussieruimtes, groepscreatiegebieden, activiteitenruimtes en een bar in het kantoor opgenomen. Door de centrale controlepunten te combineren met de ruimtevereisten, worden de bijbehorende Voronoi-diagrammen gegenereerd. Deze diagrammen vormen de basis voor het verdere ontwerp, waardoor de ruimtelijke indeling duidelijker wordt en elk functioneel blok in de ruimte goed te onderscheiden is.

Het gebruik van uitgebreid verloop geatomiseerd glas en metalen lijnen op de gevelmaterialen helpt om de grenzen te vervagen. Het algehele ontwerp lijkt op een landschap in inkt, waarbij de grenzen tussen de functionele gebieden efficiënt en duidelijk zijn. De indeling tussen mensen is niet langer een eentonige en koude kantoorafscheiding, noch een rij-voor-rij-matrixopstelling. Mensen interageren met elkaar in bergen, rivieren en zeeën van wolken. Ze zijn hoog of laag, virtueel of echt. Ze ontmoeten elkaar in bochten en wendingen om meer levensinspiratie op te wekken.

Het ontwerp van Guangzhou Peace World Plaza creëert een harmonieuze interactie tussen mensen en bergen, waarbij de mogelijkheid ontstaat voor eindeloze ontmoetingen en verhalen. Het herorganiseert de compositie van stad en bergen en opent nieuwe interactieve scènes tussen mensen. Het ontwerp is een beginpunt voor allerlei soorten verhalen.

Het project begon in september 2020 en werd voltooid in maart 2021 in Guangzhou, Guangdong Province.

Het ontwerp van Guangzhou Peace World Plaza is bekroond met de Silver A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp wordt geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Copyrights behoren tot Vantree Design.

Intellectueel eigendomsbericht: Copyrights behoren tot Vantree Design.

Ontwerpteamleden: Lead Designer: Muchuan Xu, Designer: Minxi Cai, Designer: Xiaofeng Li, Designer: Junjie Li, Designer: Lingjing He.

Met het ontwerp van Guangzhou Peace World Plaza hebben Muchuan Xu, Minxi Cai en Xiaofeng Li een moderne, menselijke en verfijnde kantooromgeving gecreëerd. Het ontwerp, geïnspireerd door overlappende bergen, combineert verschillende functies op een organische en harmonieuze manier. Het resultaat is een kantoorruimte die niet alleen functioneel is, maar ook inspirerend en esthetisch aantrekkelijk. Het gebruik van het Voronoi-diagram als basis voor de ruimtelijke indeling zorgt voor een duidelijke en efficiënte scheiding tussen de functionele gebieden. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award, wat getuigt van de uitmuntendheid en innovatie die het project vertegenwoordigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Muchuan Xu
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Vantree Design.
Projectteamleden: Lead Designer: Muchuan Xu Designer: Minxi Cai Designer: Xiaofeng Li Designer: Junjie Li Designer: Lingjing He
Projectnaam: Guangzhou Peace World Plaza
Projectklant: Muchuan Xu


Guangzhou Peace World Plaza IMG #2
Guangzhou Peace World Plaza IMG #3
Guangzhou Peace World Plaza IMG #4
Guangzhou Peace World Plaza IMG #5
Guangzhou Peace World Plaza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp