Elegante Woning met een Groen Uitzicht

Ontworpen door Hsueh Chen Yang

Gelegen in een groot hoogbouw woongemeenschap in Xindian, in het zuiden van het Taipei metropolitane gebied, is de Elegante Woning met een Groen Uitzicht een comfortabele, elegante woning van een ontwerperskoppel. Het staat op de plek waar de stad en beboste bergen samenkomen en heeft een indeling met twee slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. Ramen aan twee zijden laten overvloedig natuurlijk licht binnen, waardoor de woning een prachtig uitzicht heeft op weelderig groen, waardoor het mogelijk is om terug te keren naar een serene natuurlijke omgeving. Hierdoor kunnen het koppel, dat een druk leven leidt vol stadsdrukte, ontspannen en terugkeren naar de basis.

Om het gevoel van thuis te versterken en de binnenruimtes te verbinden met de natuur, maakt de renovatie gebruik van grote hoeveelheden houten elementen en combineert verschillende materialen, waardoor een balans ontstaat in het sterke visuele contrast en er een ruimte met verrijkte lagen wordt gecreëerd.

Bij de entree heeft de L-vormige indeling marmeren vloeren die aansluiten op houtnerfwanden. Samen met een impressionistisch schilderij als visuele statement vormen ze een compacte, slimme entree die lijkt op een kunstgalerie. De gemeenschappelijke ruimte deelt dezelfde combinatie van houtnerf fineer en ingewikkeld geaderd marmer, versierd met materialen zoals titanium-geplateerd metaal en een leren oppervlak. Ondanks het grote volume van de wandopbergkasten worden er verrijkte, levendige lagen gepresenteerd door het gebruik van dezelfde toon maar verschillende materialen. De kasten zijn ongelijk verdeeld met vlakken en lijnen, terwijl ontvochtigers slim verborgen zijn in het plafond.

Naast de entree bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte bestaande uit een woonkamer, een eetkamer en een studeerkamer. De open plattegrond en grote spiegels aan de muur zorgen voor een uitbreiding van de visuele capaciteit in de ruimte.

Het project bevindt zich in New Taipei City, Taiwan.

Door de positie van balken, leidingen en bedrading is de vierkante indeling enigszins beperkt en heeft het verschillende hoekjes, die de ontwerpers tactvol en nauwkeurig transformeren in opbergkasten, vitrinekasten en ruimte voor elektrische apparaten. Op deze manier worden deze hoekjes onderdeel van een geheel, waardoor de ruimte weer vierkant en geïntegreerd wordt en wordt voldaan aan de behoeften van een klein gezin op het gebied van presentatie en opslag.

Om het gevoel van thuis te versterken en de binnenruimtes te verbinden met de natuur, maakt de renovatie gebruik van grote hoeveelheden houten elementen en combineert verschillende materialen, waardoor een balans ontstaat in het sterke visuele contrast en er een ruimte met verrijkte lagen wordt gecreëerd. Bij de entree heeft de L-vormige indeling marmeren vloeren die aansluiten op houtnerfwanden. Samen met een impressionistisch schilderij als visuele statement vormen ze een compacte, slimme entree die lijkt op een kunstgalerie.

Deze woning heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd vanwege het gebruik van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: China University of Technology
Afbeeldingscredits: China University of Technology
Projectteamleden: China University of Technology
Projectnaam: Elegant Residence with a Verdant View
Projectklant: China University of Technology


Elegant Residence with a Verdant View IMG #2
Elegant Residence with a Verdant View IMG #3
Elegant Residence with a Verdant View IMG #4
Elegant Residence with a Verdant View IMG #5
Elegant Residence with a Verdant View IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp