Bowl Fantasy: Een Betoverende Ervaring in een Moderne Cantonese Tong Sui Dessertwinkel

Een Interieurontwerp van Manuel Lap Yan Lam - The Volks Design

Bowl Fantasy is een project voor een moderne Cantonese "tong sui" winkel die zoete soep serveert als dessert. De soepkom die Chinese desserts bevat, is het symbool van het merk en vormt onze inspiratie. We proberen de fysieke eigenschappen van de "kom" te dematerialiseren door gebruik te maken van verschillende fabricagetechnieken zoals splijten, vouwen, stapelen en hergroeperen. Dit daagt ons uit om opnieuw na te denken over de relatie tussen ruimte en zijn implementaties, en om ons begrip van essentiële ruimtelijke componenten opnieuw te definiëren.

Het betreden van de "tong sui" winkel voelt als dwalen in de ruimte waar fragmenten van kommen verspreid liggen. "Kommen" vliegen rond in verschillende vormen en maten; ze worden gevouwen en gestapeld tot driedimensionale schermen, of ze worden gesneden en opnieuw gerangschikt als dynamisch plafondontwerp, of zelfs in plakjes gesneden en samengevoegd tot reusachtige kroonluchters. Het is alsof je je in een magisch paleis bevindt dat onze verbeelding prikkelt en onbeperkte mogelijkheden biedt voor deze eetervaring.

Om kosten te besparen, de bouwtijd te verkorten en de arbeid op locatie te verminderen, hebben we 80% van ons ontwerp beperkt door gebruik te maken van off-site laser snijtechnologie. In nauwe samenwerking met de fabrikant van de laser snijmachine zijn we in staat om verschillende vormen en vouwtechnieken te creëren, die het hoogtepunt vormen van het ruimtelijk ontwerp.

Het project bevindt zich op de campus van de Universiteit van Macau in Hengqin.

Dit is een project met een beperkt budget en strakke deadlines, wat ons uitdaagt om onze ontwerplogica te heroverwegen door fabricageprocessen, on-site installatie en beperkingen van transport in onze ontwerpwerkzaamheden te integreren.

Bowl Fantasy is een interieurontwerpproject voor een moderne Cantonese Tong Sui-winkel die zoete soep serveert als dessert. Het betreden van de Tong Sui-winkel voelt als dwalen in de ruimte waar fragmenten van kommen verspreid liggen. Kommen vliegen rond in verschillende vormen en maten; ze worden gevouwen en gestapeld tot driedimensionale schermen, of ze worden gesneden en opnieuw gerangschikt als dynamisch plafondontwerp, of zelfs in plakjes gesneden en samengevoegd tot reusachtige kroonluchters. Het is alsof je je in een magisch paleis bevindt dat je verbeelding prikkelt en onbeperkte mogelijkheden biedt voor deze eetervaring.

Afbeeldingen: Fotograaf Manuel Lap Yan Lam

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en brengen positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Manuel Lap Yan Lam
Afbeeldingscredits: All images : Photographer Manuel Lap Yan Lam
Projectteamleden: Creative Director : Manuel Lap Yan Lam Design Team : Scarlett Li
Projectnaam: Bowl Fantasy
Projectklant: Manuel Lap Yan Lam


Bowl Fantasy IMG #2
Bowl Fantasy IMG #3
Bowl Fantasy IMG #4
Bowl Fantasy IMG #5
Bowl Fantasy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp