Renmin Road 1979: Een Verfijnd Verhaal van Erfgoed en Vernieuwing

Een Sales Center Ontworpen door Ye Tian

Inleiding

Renmin Road, een belangrijke historische en culturele ader in Kunming, werd in 1979 officieel geopend. Het was getuige van de economische bloei en industriële ontwikkeling van de oude stad Kunming. Met stedelijke vernieuwing en upgrading, en de overgang van oude naar nieuwe cultuur, is de oude stad nieuw leven ingeblazen. Renmin Road draagt het unieke emotionele symbool van de oude stad en is gegraveerd met de ontwikkelingsader van aanpassing aan de tijd.

Renmin Road 1979, ontworpen door Ye Tian, is een sales center dat nauw verbonden is met de thema's Tijd, Emotie en Stad. Het interpreteert de erfenis van de oude Renmin Road en de nieuwe stedelijke ontwikkeling. Door het onderhoud en de herinrichting van bestaande gebouwen en ruimtes, wordt er een naar binnen gerichte constructie aangenomen. De stedelijke herinnering, culturele symbolen en hun onderliggende logica worden behouden met moderne ontwerptechnieken, om een onderling afhankelijke gemeenschap van oud en nieuw te creëren. Dit stimuleert mensen om kritisch na te denken over zaken.

Unieke eigenschappen

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen, zijn de sterke punten en unieke kenmerken. Door het gebruik van milieuvriendelijke stenen, gegoten met cement, worden de ruimtes verfraaid met spiegelende roestvrijstalen platen en grijze cementplaten. Door de combinatie van oude en nieuwe materialen, texturen en kleuren, toont de ontwerper op krachtige wijze de mix en botsing tussen het gevoel van geschiedenis en moderniteit. Kolommen worden gebruikt om de dynamische en statische delen in functionele ruimtes te onderscheiden. Ook wordt de verdeling en combinatie van geometrische blokken voortgezet, in overeenstemming met de zachte decoratie, om de ontwerptactieken volledig uit te drukken en uit te breiden.

Technische specificaties

Dit project heeft een totale oppervlakte van 488 vierkante meter.

Interactie en locatie

In dit project heeft de ontwerper, door de ontwikkelingsgeschiedenis en de stedelijke culturele herinnering van Renmin Road van 1979 tot 2021 te onderzoeken, de wens om de emotie van de oude stad op te roepen en haar culturele geschiedenis en herinnering opnieuw te beleven. Met het ontwerpconcept van het doen herleven van een oude stad, die een bloeiende tijd uitstraalt, creëert de ontwerper met uiterst gespannen moderne artistieke expressietechnieken een levendige ervaring van mensen die door de gebouwen wandelen en cruisen. Zo wordt de afstand tussen geschiedenis, ruimte en mensen verkleind.

Onderzoek en uitdagingen

De ontwerper heeft meerdere keren het project bezocht om ter plaatse metingen en berekeningen uit te voeren, evenals vormgeving en relevante constructies. Door diep in de geschiedenis en cultuur van Renmin Road te graven, heeft de ontwerper een onderling afhankelijke gemeenschap van oud en nieuw gerealiseerd. Dit is bereikt door nieuwe technologieën en materialen te integreren in oude en traditionele objecten en de oorspronkelijke ruimtes.

Conclusie

Renmin Road 1979 is een prachtig voorbeeld van hoe erfgoed en vernieuwing hand in hand kunnen gaan. Het ontwerp behoudt de essentie van de oude stad Kunming en brengt deze in harmonie met de moderne tijd. Door de unieke eigenschappen en het doordachte ontwerp is dit sales center een inspirerende ruimte die mensen uitnodigt om na te denken over de betekenis van erfgoed en de rol van design in stedelijke ontwikkeling.

Awards en erkenning

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, en de positieve gevoelens die het oproept bij mensen.

Image Credits:

Afbeelding 1: Fotograaf Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.

Afbeelding 2: Fotograaf Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.

Afbeelding 3: Fotograaf Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.

Afbeelding 4: Fotograaf Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.

Afbeelding 5: Fotograaf Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ye Tian
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021. Image #2: Photographer Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021. Image #3: Photographer Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021. Image #4: Photographer Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021. Image #5: Photographer Sunac Group, Sunac Kunming Renmin Road 1979 Sales Center, 2021.
Projectteamleden: Ye Tian
Projectnaam: Renmin Road 1979
Projectklant: Ye Tian


Renmin Road 1979 IMG #2
Renmin Road 1979 IMG #3
Renmin Road 1979 IMG #4
Renmin Road 1979 IMG #5
Renmin Road 1979 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp