Golden Jade Hoofdkantoor: Een samensmelting van natuur en moderniteit

Ontworpen door Heng G Design, een ruimte die de kernwaarden van Golden Jade weerspiegelt

In het hart van een moderne stad, omringd door natuurlijk groen, bevindt zich het hoofdkantoor van Golden Jade. Dit kantoor, ontworpen door Heng G Design, belichaamt de kernwaarden van het bedrijf: Perfecte Filosofie en Aangename Esthetiek. Het ontwerp is geïnspireerd door elementen zoals zonlicht, groen en stromend water, en is gebouwd om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen.

Het ontwerp van het kantoor is gebaseerd op het concept van delen, waarbij volledige openheid, privacy en anti-interferentie aan elkaar worden geregen. Het gebruik van verplaatsbare geluiddichte scheidingswanden op de eerste verdieping zorgt voor zowel privacy als openheid. De ruimte kan worden verdeeld in kleine, middelgrote en grote vergaderzalen en kan zelfs worden omgevormd tot een theekransje. De open recreatieruimte bevindt zich op de tussenverdieping, waardoor de ruimte wordt gedeeld en de beperkingen van de compartimenten worden weggenomen.

De unieke eigenschappen van het ontwerp komen tot uiting in de gebruikte materialen en technologieën. De witte terrazzo vloer fungeert als een tekenpapier dat het leven en de ontwerpen draagt. De zwarte spiegel bootst het wateroppervlak na en opent de definitie van de visuele ruimte. De trappen lijken op drijvende eilanden en contourlijnen in deze scène, waarbij de zwarte geperforeerde gaasleuningen naar elke verdieping leiden.

De basis van het ontwerp was de prioriteit van de behoeften van elke medewerker in dit kantoor, met de verwachting om de verbinding tussen afdelingen te verbeteren. De open ruimte verkleint de afstand tussen elk team en brengt de leden tegelijkertijd dichter bij elkaar. De gebufferde tussenverdieping bouwt bruggen tussen collega's. De afgesloten vergaderruimte stelt collega's in staat om diepgaande discussies te voeren.

Het project begon in juni 2021 en werd voltooid in september 2021 in Taichung, Taiwan. Ondanks de uitdagingen van tijdgebrek, met slechts zes maanden vanaf de initiële planningsfase tot de voltooiing van de bouw, werd door uitstekende coördinatie en regeling de beste toewijzing van tijd en ruimte in elke bouwfase bereikt.

Het Golden Jade Hoofdkantoor is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Heng G Design
Afbeeldingscredits: Yi-Hsien Lee and Associates YHLAA
Projectteamleden: Po-Hung Hsin Joyce Yang Yu-Rong Lai
Projectnaam: Golden Jade Headquarters
Projectklant: Heng G Design


Golden Jade Headquarters IMG #2
Golden Jade Headquarters IMG #3
Golden Jade Headquarters IMG #4
Golden Jade Headquarters IMG #5
Golden Jade Headquarters IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp