Minimalistisch Meesterwerk: Less Store door Zhenfei Wang

Een ruimte waar minder echt meer is

De Less winkel, ontworpen door Zhenfei Wang, is een toonbeeld van minimalistische architectuur geïnspireerd op de filosofie van Mies van der Rohe.

De Less winkel, een creatie van ontwerper Zhenfei Wang, belichaamt het motto van het merk: "Leven is aftrekken en groei is toevoegen". Dit concept is diep geworteld in de minimalistische designfilosofie "less is more", geïntroduceerd door de legendarische architect Mies van der Rohe. Wang's interpretatie van deze filosofie heeft geleid tot een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is, waarbij elk element bijdraagt aan een harmonieus geheel.

De unieke eigenschappen van de winkel liggen in de toepassing van minimalistische vlakken die op ingenieuze wijze zijn gebogen om structuur, ruimte en spanning te creëren. Het gebruik van cement als materiaal draagt bij aan de warme sfeer van de winkel, terwijl de stalen structuur zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. Dit ontwerp staat niet alleen in dienst van de esthetiek, maar versterkt ook de merkfilosofie van Less.

De realisatie van de winkel was mogelijk dankzij een stalen structuur, die zowel flexibiliteit in het ontwerp als stevigheid biedt. Met afmetingen van 12 bij 8 bij 3,3 meter biedt de ruimte een intieme winkelervaring die de minimalistische modecollecties van het merk complementeren. Zhenfei Wang, samen met Luming Wang, heeft met dit project een ruimte gecreëerd die de essentie van het merk Less weerspiegelt.

De interactie met de winkel is eenvoudig en intuïtief, waarbij de ruimte zelf fungeert als een verlengstuk van het merk. Klanten worden ondergedompeld in de filosofie van Less zodra ze de winkel betreden, wat zorgt voor een unieke winkelervaring. Het project, dat in vijf maanden tijd in Hangzhou, China, werd voltooid, is een studie naar minimalistische stijl en hoe deze toe te passen in een commerciële ruimte.

De grootste uitdaging voor Wang was het verenigen van de merkfilosofie met het ruimtelijk ontwerp. Dit is succesvol overwonnen door een zorgvuldige balans tussen vorm, functie en materiaalkeuze. Het resultaat is een ruimte die niet alleen de kleding tentoonstelt, maar ook de waarden van het merk communiceert.

De Less winkel heeft erkenning gekregen voor zijn ontwerp door het winnen van de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, innovatie en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Met dit project heeft Zhenfei Wang bewezen dat een goed doordacht ontwerp kan leiden tot een ruimte die zowel functioneel als inspirerend is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhenfei Wang
Afbeeldingscredits: photo#1 by Hai Shen Zhang photo#2 by Hai Shen Zhang photo#3 by Hai Shen Zhang photo#4 by Hai Shen Zhang photo#5 by Hai Shen Zhang
Projectteamleden: ZHENFEI WANG LUMING WANG
Projectnaam: Less
Projectklant: Zhenfei Wang


Less IMG #2
Less IMG #3
Less IMG #4
Less IMG #5
Less IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp