Gift of Sun: Een Modern Industrieel Ontwerp voor een Stijlvolle Woning

Een Ontwerp van Hsin Huang

Inleiding:

De Gift of Sun is een uniek residentieel ontwerp dat de perfecte balans vindt tussen moderniteit en industriële stijl. Ontworpen door Hsin Huang, biedt dit project een prachtige leefruimte die de wensen van de klant weerspiegelt. Met zijn minimalistische esthetiek en grijstinten creëert deze woning een sfeer van rust en verfijning. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en inspiratie achter dit opmerkelijke ontwerp.

De klanten hadden aanvankelijk een bouwteam ingeschakeld voor het project, maar waren niet tevreden met het resultaat. Ze wilden hun eigen stijl integreren in het bestaande ontwerp en een betaalbare woning creëren met een hoogwaardige uitstraling. Het ontwerpteam heeft de stijlvoorkeuren van de klant gebruikt om een meer geschikte transformatie te realiseren. Het resultaat is een woning waarin de klanten kunnen genieten van een kwalitatieve sfeer binnen hun budget.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de aandacht voor detail en de combinatie van verschillende materialen en kleuren. De kast naast de tv-wand is ontworpen door de klant zelf en maakt gebruik van verschillende materialen en kleuren, zoals scheidingswanden, om een levendiger visueel effect te creëren en de verhoudingen harmonieuzer te maken. Het ontwerpteam heeft zwarte lijnen op het plafond gebruikt om een verdeling te creëren en het volume van de airconditioning te verminderen, waardoor de visuele impact van de hoofdslaapkamer harmonieuzer wordt.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende bouwmaterialen, waaronder laminaatvloeren, ijzeren onderdelen, glas, cement speciale coating, houtnerf, een roosterkastensysteem, vloertegels en gebogen kunststeen. De muur achter de bank is bedekt met een speciale cementverf om een natuurlijke cementtextuur en de uitstraling van architectonisch beton te creëren, wat perfect past bij de industriële stijl die de klanten verkiezen. Deze speciale cementverf is milieuvriendelijk, geurloos, formaldehyde-vrij, krasbestendig en scheurbestendig, waardoor het een duurzaam bouwmateriaal is met een langere levensduur dan gewone verf.

Met een totale oppervlakte van 92,5 vierkante meter is het interieur van deze woning ontworpen met drie slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer, kleedkamer en studeerkamer bieden allemaal een unieke ruimte-ervaring. Omdat de ruimte alleen bedoeld is voor een stel, heeft het ontwerpteam ervoor gekozen om een kamer te verwijderen en de hoofdslaapkamer te vergroten. De keuken heeft geen grote ruimte nodig, dus is het gebied verkleind en is er een apparaatkast geïnstalleerd voor opslag. De overgebleven kamer kan flexibel worden gebruikt als studeerkamer, logeerkamer of in de toekomst als kinderkamer. Er is ook een bank toegevoegd om de flexibiliteit te vergroten.

De interactie met dit ontwerp is gericht op het bieden van een comfortabele leefruimte voor het stel. De woonkamer en de hoofdslaapkamer zijn de favoriete ruimtes van de klanten. In de woonkamer is de opslagruimte geconcentreerd in de kasten naast de tv-wand, waardoor de grootte van de kasten wordt verminderd en de minimalistische stijl wordt bereikt. In de kleedkamer en de hoofdslaapkamer is er een bureau in elke kamer, zodat het stel elk een eigen hoek kan hebben om te werken en te ontspannen.

Dit ontwerp is gerealiseerd in Taiwan en werd in april 2021 voltooid. Het is een resultaat van zorgvuldig onderzoek en aandacht voor detail. De grijstinten en industriële elementen creëren een tijdloze esthetiek die de klanten aanspreekt. Het ontwerpteam heeft met succes de bestaande ontwerpstijl geïntegreerd met de wensen van de klant om een ideale woning te creëren.

De Gift of Sun heeft veel lof ontvangen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het ontwerp als een goed doordachte, praktische en innovatieve creatie die voldoet aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp combineert industriebest practices met technische kenmerken en draagt bij aan een betere wereld.

Met zijn moderne en industriële stijl, minimalistische esthetiek en grijstinten is de Gift of Sun een inspirerend ontwerp dat de perfecte balans vindt tussen functionaliteit en schoonheid. Het is een ware blijk van vakmanschap en creativiteit van ontwerper Hsin Huang.

Afbeeldingscredits: Yanchu Interior Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Huang
Afbeeldingscredits: Yanchu Interior Design
Projectteamleden: Hsin Huang
Projectnaam: Gift of Sun
Projectklant: Hsin Huang


Gift of Sun IMG #2
Gift of Sun IMG #3
Gift of Sun IMG #4
Gift of Sun IMG #5
Gift of Sun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp