Huangshan Culture Village: Een Unieke Ruimte voor Cultuur en Verkoop

Een Ontwerp van Mid Space Design

Inleiding:

In het pittoreske Yi County, Huangshan City, Anhui Province, China, is een opmerkelijk project tot stand gekomen: Huangshan Culture Village. Dit project, ontworpen door Mid Space Design, is niet zomaar een verkoopruimte, maar een front-end systeem dat een alomvattende benadering biedt. Met een focus op de cultuur van Huangshan en de Huizhou-architectuur, is dit ontwerp een unieke combinatie van traditie en moderniteit.

Met een totale oppervlakte van 22528 vierkante meter is het verkoopgebied gevestigd in een ontspannen sfeer van een café en bistro. Het dorp, omringd door het veranderende landschap van de vier seizoenen, lijkt rechtstreeks uit een Chinees inktlandschap te komen. Het trekt talloze kunstenaars, fotografen en toeristen aan die komen om te genieten van de prachtige omgeving en te ontspannen.

De uitdaging bij het ontwerpen van Huangshan Culture Village lag in het integreren van het oude en het nieuwe, het heden en de geschiedenis. Het doel was om een natuurlijke harmonie te creëren in plaats van simpelweg tradities te kopiëren. Het ontwerpteam heeft dit bereikt door de relatie tussen het gebouw en de binnenplaats opnieuw vorm te geven, de bewegingspaden te optimaliseren en de functies van de ruimte opnieuw te definiëren. Hierbij zijn moderne en flexibele methoden gebruikt om de architectonische en ruimtelijke niveaus te verrijken.

De materialen die zijn gebruikt in het ontwerp van Huangshan Culture Village zijn zorgvuldig gekozen om de gewenste sfeer te creëren. Grijze graniet, vloertegels, textuurverf en oud hout dragen bij aan de esthetiek en de beleving van de ruimte.

Het ontwerp van Huangshan Culture Village is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een functioneel en operationeel model. Het omvat een afgesloten binnenplaats, een klein watersysteem en zigzaggangen die samen een exclusieve ruimte vormen die past bij de lokale omstandigheden. Dit sluit aan bij het concept van natuurlijke groei en harmonie tussen mens en natuur.

Het project begon in mei 2021 en werd voltooid in december 2021. Gedurende deze tijd heeft het ontwerpteam intensief onderzoek gedaan naar de lokale cultuur en architectuur van Huangshan en Huizhou. Dit onderzoek heeft geleid tot een ontwerp dat de essentie van de regio weerspiegelt en tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling heeft.

Huangshan Culture Village is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent het innovatieve karakter van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit.

Met Huangshan Culture Village heeft Mid Space Design een unieke ruimte gecreëerd die de rijke cultuur van Huangshan en Huizhou eert en tegelijkertijd een moderne en functionele omgeving biedt. Het ontwerp is een harmonieuze samensmelting van traditie en innovatie, en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpprojecten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mid Space Design
Afbeeldingscredits: Xu Zhe
Projectteamleden: Zou Ribing Xiong Cheng Lu Xiaoliang Zhang Yuanyou Liang Wen Qu Feng
Projectnaam: Huangshan Culture Village
Projectklant: Mid Space Design


Huangshan Culture Village IMG #2
Huangshan Culture Village IMG #3
Huangshan Culture Village IMG #4
Huangshan Culture Village IMG #5
Huangshan Culture Village IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp