OneSino Park: Een Uniek Verkoopkantoor dat Kunst en Architectuur Combineert

Een Meesterwerk van Matrix Design

Inleiding

Het verkoopkantoor van OneSino Park, ontworpen door Matrix Design, is een architectonisch hoogstandje dat de grenzen tussen kunst en architectuur vervaagt. Met zijn deconstructieve sculpturale vormgeving en harmonieuze integratie met de omgeving, is dit verkoopkantoor een ware blikvanger. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en inspiratie achter dit opmerkelijke ontwerp.

Matrix Design heeft bij het ontwerpen van het verkoopkantoor van OneSino Park de nadruk gelegd op de integriteit van de binnenmuur. Door te spelen met de ruimtetinten en de richting van de steengroef, wordt het spel van licht en schaduw benadrukt en ontstaat er een gevoel van textuur. Het ontwerp begint met de expressie van "leegte", waardoor de grenzen van de ruimte op intuïtieve en directe wijze worden verruimd.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de deconstructieve sculpturale vormgeving. Het lijkt alsof het gebouw als een natuurlijk gevormd driedimensionaal beeldhouwwerk uit de berg is ontstaan. De perfecte samenwerking tussen architectuur, landschap en interieur zorgt voor verschillende vormen van ruimtelijke organisatie, zoals "verweven, complementair, hoog en laag mengen". Door het gebruik van licht en schaduw van binnen naar buiten, wordt er een kunstruimte gecreëerd die dienst doet als "stedelijke kunst- en cultuurwoonkamer".

Het verkoopkantoor van OneSino Park is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen, waaronder houttextuur marmer, beige marmer, terrazzo, donkerkleurig spiegelroestvrij staal en witte marsac. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek en duurzaamheid van het ontwerp.

Met een totale oppervlakte van 3000 vierkante meter biedt het verkoopkantoor van OneSino Park een ruime en inspirerende omgeving voor bezoekers.

De interactie van het ontwerp is subtiel en doordacht. Het warme lichtgekleurde marmer, dat als hoofdmateriaal wordt gebruikt, minimaliseert de interferentie met de ruimte en creëert een conceptuele sfeer.

Het verkoopkantoor van OneSino Park is gelegen in Chongqing en het project begon in mei 2019 en werd voltooid in maart 2020. Het ontwerp is zorgvuldig onderzocht en ontwikkeld om een unieke en inspirerende ruimte te creëren.

Matrix Design heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de visuele paden en de relatie tussen de interne ruimtelijke elementen en de gebouwinterface. Het resultaat is een complex en interessant ruimtelijk ontwerp, waarbij het zwembad zelfs als onderdeel van de architectuurstructuur wordt blootgesteld. Dit creëert een krachtige en ordelijke verbinding tussen het gebouw en de binnenruimte.

Het ontwerp van het verkoopkantoor van OneSino Park bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het team van Matrix Design heeft echter met succes eenvoud en openheid bereikt door middel van een simpele rangschikking en combinatie van ruimtes, zonder de functionele ruimte te beperken. Dit heeft geresulteerd in een uitbreiding van de grenzen van de ruimte.

De gevel van het gebouw is deconstructief en aangepast aan de interne ruimte. Het gebruik van "gevouwen panelen" verfijnt de ruimte op de splitsingspunten. Het glas, dat wijst naar de enorme omgekeerde kegel in de lucht, laat het goddelijke licht ongeremd voor de toeschouwers stromen. De imposante trap strekt zich uit in de lucht, zonder duidelijk doel, als een cyclische cyclus die de aandacht trekt.

Het verkoopkantoor van OneSino Park is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het uitzonderlijke vakmanschap en de innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

Met zijn unieke combinatie van kunst en architectuur, is het verkoopkantoor van OneSino Park een ware inspiratiebron voor ontwerpers en liefhebbers van schoonheid. Het is een plek waar creativiteit en esthetiek samenkomen en een onvergetelijke ervaring bieden.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Afbeelding 2: Fotograaf Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Afbeelding 3: Fotograaf Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Afbeelding 4: Fotograaf Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Afbeelding 5: Fotograaf Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020.

Auteursrecht: Shixiang Wanhe, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Matrix Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #2: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #3: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #4: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020. Image #5: Photographer Shixiang Wanhe, OneSino Park, 2020.
Projectteamleden: Wang Guan Liu Jianhui Wang Zhaobao
Projectnaam: OneSino Park
Projectklant: Matrix Design


OneSino Park IMG #2
OneSino Park IMG #3
OneSino Park IMG #4
OneSino Park IMG #5
OneSino Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp