Mansion of Yu: Een Elegante en Moderne Residentie in Taipei

Een Ontwerp van Pei Chen Hsieh

Inleiding

De Mansion of Yu, ontworpen door Pei Chen Hsieh, is een adembenemende residentie in Taipei, Taiwan. Met zijn elegante en moderne stijl is dit huis een ware droom die uitkomt voor de bewoners. Hsieh heeft met zorgvuldige aandacht voor detail verschillende materialen en technieken gebruikt om een harmonieus en verfijnd ontwerp te creëren.

De Mansion of Yu is een residentieel project dat de perfecte balans vindt tussen functionaliteit en esthetiek. Hsieh heeft gebruik gemaakt van unieke elementen en designerstukken om een elegante sfeer te creëren die de verschillende ruimtes met elkaar verbindt.

De Mansion of Yu onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Hsieh heeft de stijl van het exterieur van het gebouw doorgetrokken naar het interieur, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van designermeubels en decoraties van Philippe Starck, Holly Hunt en Andre Fu. Dit zorgt voor een samenhangend en elegant geheel.

Het ontwerp van de Mansion of Yu is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. De vloer van de openbare ruimtes is bijvoorbeeld bedekt met donkere kleurplaten, die zorgen voor een elegante visuele perceptie. Daarentegen heeft Hsieh voor de privéruimtes gekozen voor een warme en bescheiden uitstraling, door gebruik te maken van gerookt wit eikenhout en donkere walnoten.

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van de Mansion of Yu was het perfect laten passen van de cirkelvormige kolommen in de ruimte. Hsieh heeft dit op creatieve wijze opgelost door Italiaanse Mutina-tegels te gebruiken in de badkamer van de dochter. Deze tegels zijn in een uniek patroon gelegd, wat de levendige persoonlijkheid van het meisje weerspiegelt.

Het ontwerp van de Mansion of Yu is gemaakt om de interactie tussen verschillende meubels en materialen te optimaliseren en een betoverende omgeving te creëren. Hsieh heeft slim gebruik gemaakt van de favoriete steensoort van de bewoners, marmer, en heeft gezorgd voor een open ontwerp van de openbare ruimtes, wat zorgt voor een gevoel van transparantie.

De Mansion of Yu is een tijdloos ontwerp dat in november 2020 is voltooid in Taipei, Taiwan. Het is een perfecte combinatie van elegantie, moderniteit en functionaliteit. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021, een erkenning voor het creatieve en ingenieuze ontwerp dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de Mansion of Yu heeft Pei Chen Hsieh een meesterwerk gecreëerd dat de persoonlijkheid en voorkeuren van de bewoners weerspiegelt. Het is een plek waar esthetiek en functionaliteit samenkomen en waar de bewoners kunnen genieten van een comfortabele en elegante leefomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pei-Chen Hsieh
Afbeeldingscredits: KPS/Huang Yu Wei
Projectteamleden: Pei-Chen Hsieh
Projectnaam: Mansion of Yu
Projectklant: Pei-Chen Hsieh


Mansion of Yu IMG #2
Mansion of Yu IMG #3
Mansion of Yu IMG #4
Mansion of Yu IMG #5
Mansion of Yu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp