Aurora Dance: Een harmonieus samenspel tussen technologie en design

De Taiwanese ontwerper Fu Mei Chiu creëert een unieke woonruimte voor mens en kat

In een wereld waar technologie en design steeds meer samenkomen, presenteert Fu Mei Chiu een uniek woonconcept: Aurora Dance. Dit project, dat een harmonieus samenspel tussen technologie, metaal, licht en schaduw belichaamt, is ontworpen met zowel de bewoner als zijn katten in gedachten.

De inspiratie voor Aurora Dance kwam voort uit de noodzaak om een ruimte te creëren die zowel de gewoonten van katten als de persoonlijkheid van de bewoner respecteert. Chiu en zijn team hebben gekozen voor een thema dat technologie, metaal en licht en schaduw combineert. De gebruikte materialen, zoals massief roestvrij staal en titanium-geplateerd metaal, worden in balans gebracht door het gebruik van houtnerf materiaal. De kleuren zwart en grijs zijn gekozen om aan te sluiten bij de vachtkleur van de katten, en er zijn tal van schuilplaatsen en hoekjes gecreëerd om aan de gewoonten van de katten te voldoen.

Wat Aurora Dance onderscheidt van andere ontwerpen, is de visuele integratie en structurele stabiliteit. Om dit te bereiken, heeft het ontwerpteam verschillende metaaltechnieken gebruikt voor de kast. Vanaf het moment dat de muur werd afgebroken, voegde het team C-vormige stalen panelen toe aan de binnenkant van de muur om te garanderen dat de grote kasten niet zouden vervormen door externe zwaartekracht. De stalen panelen werden versterkt in de staalstructuur, waarna ze laag voor laag werden afgedicht met metalen panelen, calciumsilicaatpanelen en houten panelen.

Het realisatieproces van Aurora Dance begon met de selectie van meubels. Het ontwerpteam heeft de favoriete stijl van de klant afgeleid uit de verschillende kenmerken van de geïmporteerde meubels. Het project begint met een B&B sofa, waarna het ontwerpteam de sfeer van de ruimte opbouwt vanuit de kenmerken van de door de klant gekozen sofa. Het team heeft niet alleen aan de behoeften van de klant voldaan, maar heeft ook rekening gehouden met de mogelijkheid van een verhuizing. De meubels en inrichting die de klant kan meenemen, werden onderdeel van het duurzaamheidsconcept.

Aurora Dance is een nieuw huis op de 15e verdieping met een oppervlakte van 281,7 vierkante meter en een werkelijke oppervlakte van 159 vierkante meter. Het huis heeft twee slaapkamers, twee badkamers en een multifunctionele kamer. Het ontwerpteam koos voor massief roestvrij staal, titanium-geplateerd metaal, donker hout en steen om te combineren. Daarnaast is er speciale verf gebruikt, namelijk Japanse Cementverf, die vocht kan absorberen en ontgeuren. Bovendien geeft het onregelmatige patroon van de verf de ruimte een gelaagd en driedimensionaal gevoel.

De uitdagingen van het ontwerpproces lagen voornamelijk in het tonen van de perfecte kant van de kast en het compatibel maken van de 3mm massieve roestvrijstalen structuur. Het ontwerpteam heeft de muur gedemonteerd, versterkt met metalen lagen en afgedicht met hout. Het glas van de hoekvitrine is ook nauwsluitend en de scharnieren zijn perfect verborgen. Bovendien is rekening gehouden met de lengte van het bureau, om te voorkomen dat het roestvrij staal zou kromtrekken. Daarom heeft het ontwerpteam de structuur van de tafel versterkt om een minimalistisch ruimtegevoel te bereiken.

Aurora Dance is een perfecte combinatie van technologie en design, waarbij het sterke metaal wordt verzacht door licht en schaduw. Het project is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022, een prestigieuze prijs voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FU-MEI CHIU
Afbeeldingscredits: ReasonDesign
Projectteamleden: FU-MEI CHIU, JIAN-AN LI
Projectnaam: Aurora Dance
Projectklant: FU-MEI CHIU


Aurora Dance IMG #2
Aurora Dance IMG #3
Aurora Dance IMG #4
Aurora Dance IMG #5
Aurora Dance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp