Invisible Shadow: Een Modern en Groots Ontwerp

Een nieuw voltooid huis dat de stijl van modern en groots weerspiegelt

Door Tzu-Chieh Li

Het ontwerp van Invisible Shadow is geïnspireerd door de harmonieuze combinatie van rechthoekige kleurvlakken en verschillende materialen. Door deze interweving wordt de natuurlijke textuur van marmer benadrukt en wordt een moderne en grootschalige stijl geïnterpreteerd. Om de moderne en grootschalige indruk van de ruimte te versterken, is er een groot stuk marmer gebruikt in het openbare gedeelte, wat zorgt voor een majestueuze en gladde textuur. De rechte lijnen en lage verzadigingscoatings worden gebruikt om de koude en scherpe randen van de steen te verzachten en een moderne sfeer te creëren.

Het unieke kenmerk van dit project is de voorkeur van de klant voor de 'groots en moderne' stijl. Om de verbeelding van beide partijen in de leefruimte tot uiting te brengen, heeft de ontwerper grijze, zwarte en witte kleuren gebruikt om de rechthoekige kleurvlakken te benadrukken. Daarnaast zijn er speciale verven en lederen texturen gebruikt om de natuurlijke eigenschappen van de steen te benadrukken. Het natuurlijke licht van de lichtregulerende jaloezieën weerspiegelt ook de houten bank. Bovendien heeft de ontwerper gekozen voor een open indeling om de beperkte ruimte van de eetkamer, keuken en woonkamer op de tweede verdieping te compenseren.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn materialen zoals marmer, systeempanelen, speciale coatings, metalen onderdelen en massief houten roosters gebruikt. Om de 'groots' sfeer te benadrukken, is er een groot stuk marmer gebruikt als tv-wand. De steen is het middelpunt van de ruimte, terwijl grijze, zwarte en witte kleuren worden gebruikt voor de speciale verf, systeempanelen en spiegels om de verblindende elementen te verzachten en de textuur van het marmer te accentueren.

Dit project is een nieuw voltooid huis van 148,7 vierkante meter. Het thema van 'groots en modern' komt duidelijk naar voren in het openbare gedeelte. Daarom heeft de ontwerper gekozen voor decoratieve elementen zoals steentextuur, ijzeren planken en massief houten roosters. Voor het privégedeelte neigt de stijl meer naar modern en casual, rekening houdend met de behoeften van de gebruikers om uit te rusten en te slapen. De onderbroken kleurflitsen weerspiegelen het ontwerp van het openbare gedeelte. De lederen en geborstelde metalen systeempanelen verzachten de indruk van steen in het openbare gedeelte en creëren een rustige ruimte om te ontspannen.

De ontwerper heeft verschillende uitdagingen overwonnen om dit ontwerp te realiseren. Om de nadelen van de lange en smalle ruimte aan te pakken, is er gekozen voor een open indeling om de keuken, eetkamer en woonkamer met elkaar te verbinden. Om de drie verschillende gebieden een consistente sfeer te laten uitstralen, is er gekozen voor een uniforme kleurtint in de ruimte. Grijze, zwarte en witte kleuren, gebracht door marmer, speciale verf, spiegels en lederen systeempanelen, worden door de hele ruimte gebruikt. Daarnaast worden onregelmatige rechthoekige kleurvlakken en lijnen gebruikt om de visuele diepte te presenteren en de ruimte opnieuw vorm te geven.

Het marmeren wandontwerp wordt versterkt door speciale verf in gelijke verhouding en versierd met ijzeren elementen. Dit geeft het marmer een prominente aanwezigheid en laat ruimte over voor de klant om in de toekomst te decoreren. Tegelijkertijd is de ruimte tussen de muur en de trap gebogen om hoeken in de ruimte te elimineren. Daarnaast zijn de lage tafel, potplanten en kroonluchter ook gepresenteerd in een cirkelvorm, om de scherpte van de lijnen en rechthoeken in evenwicht te brengen.

Invisible Shadow is een prachtig ontwerp dat de moderne en grootschalige stijl weerspiegelt. Het gebruik van marmer, speciale coatings en unieke kleurvlakken creëert een indrukwekkende en eigentijdse leefruimte. Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Het is een erkenning voor de creatieve en ingenieuze benadering van dit ontwerp, dat bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.

Afbeeldingen met dank aan MUHO DESIGN.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TZU-CHIEH LI
Afbeeldingscredits: MUHO DESIGN
Projectteamleden: TZU-CHIEH LI
Projectnaam: Invisible Shadow
Projectklant: TZU-CHIEH LI


Invisible Shadow IMG #2
Invisible Shadow IMG #3
Invisible Shadow IMG #4
Invisible Shadow IMG #5
Invisible Shadow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp