Absolut Lab: Een Innovatieve Pop-up Store die Kunst en Retail Combineert

Een Uitgebreid Overzicht van het Ontwerp en de Unieke Kenmerken

Inleiding

Absolut Lab is een wereldwijd programma van het Zweedse wodkamerk Absolut, en dit project was de eerste ervaringswinkel van Absolut Lab. De pop-up store, die werd gerenoveerd vanuit een bestaande locatie, toonde een vrije en artistieke levensstijl door middel van een modulair systeem. Geïnspireerd door de Mobius Strip, creëerde de ruimte een vloeiende winkelervaring en bracht de geest van het merk, dat streeft naar excellentie, over op Chinese consumenten.

Unieke Kenmerken

Absolut's eeuwenoude merkcultuur werd in deze ruimte gecommuniceerd op een milieuvriendelijke manier. Gevormd door modulaire componenten, toonde de ruimte een gevoel van lichtheid en vloeibaarheid. De modulaire elementen zijn herbruikbaar, wat de tijd overstijgt en de eeuwige charme van het merk weerspiegelt. Bovendien creëerde de modulaire ontwerpaanpak een moderne winkelervaring en resulteerde in een ruimte met een kenmerkende stijl en een gevoel van vrije fusie, net als de Mobius Strip.

Technologie en Materialen

De ingang van de winkel was voorzien van een gang gemaakt van gebogen polycarbonaatplaten en spiegelmaterialen, die zich uitstrekte van binnen naar de openbare buitenruimtes. Het vormde een structuur die lijkt op de Mobius Strip, die de ruimtelijke grens doorbrak en een kronkelende circulatieroute creëerde. Het interieur had een spiegelend plafond om het gevoel van nauwheid in de ruimte weg te nemen en een nieuw en gediversifieerd beeld van het merk te tonen. Alle modules waren prefab, wat efficiënt en milieuvriendelijk was.

Specificaties en Duurzaamheid

De nadruk lag op een milieuvriendelijk ontwerp met een lage CO2-uitstoot. Recyclebaar kraftpapier, roestvrij staal en polycarbonaatplaten werden gekozen als hoofdmaterialen. Papierrollen werden gebruikt voor een groot deel van de muren, om vervuiling door olieverf te vermijden. De modules in de interieurruimte waren voornamelijk gemaakt van roestvrij staal. De ingang was voorzien van een gang gemaakt van gebogen polycarbonaatplaten en spiegelmaterialen. Alle rekwisieten konden worden gerecycled nadat de tijdelijke ruimte was ontmanteld.

Conclusie

Absolut Lab's pop-up store was een creatieve en innovatieve benadering om kunst en retail te combineren. Het ontwerp, geïnspireerd door de Mobius Strip en de film Inception, bood een unieke ervaring die kunst en winkelen naadloos met elkaar vermengde. Het modulaire ontwerp zorgde voor oneindige mogelijkheden en een niet-hiërarchische utopische ruimte. Met een focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, was dit project een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid belichamen. Het ontwerp is geprezen voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Moneys Studio
Afbeeldingscredits: YKS
Projectteamleden: Joyce Dong Yue Qian Wenhao Liu Shijie Li Ting-yu Chen
Projectnaam: Absolut Lab
Projectklant: Moneys Studio


Absolut Lab IMG #2
Absolut Lab IMG #3
Absolut Lab IMG #4
Absolut Lab IMG #5
Absolut Lab IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp