Innovatief Ontwerp Verweeft Kunst en Architectuur

Yen Ting Cho's Studio en Galerie Herdefiniëren Ruimte

De Yen Ting Cho Studio en Galerie in Taiwan is een meesterwerk dat de grenzen van design en kunst opzoekt. Dit project, bekroond met een Bronzen A' Design Award, is een toonbeeld van innovatie en esthetiek.

Geïnspireerd door Yen Ting Cho's filosofie van mensen, parameters, patroon, plaatsing en print, is dit project een verkenning van patronen in ruimtelijk ontwerp. Het resultaat is een meeslepende ervaring waarbij esthetiek en contemplatie centraal staan. Natuurlijke materialen zoals metaal, hout en steen worden gecombineerd met holle bakstenen muren die het zonlicht vangen en zo een ruimte creëren die uitnodigt tot reflectie en waardering voor leven, kunst en design.

De unieke eigenschappen van de Yen Ting Cho Studio en Galerie liggen in het gedurfde experiment met patroon, ruimte en materialen. Patronen gegenereerd door de studio's eigen software worden met behulp van ultraviolet- en filmdruktechnologieën op glas, leer en acryl aangebracht, wat zorgt voor opvallende designaccenten. De tentoonstellingsruimte combineert patronen met functionele meubels en textiel, wat diepte toevoegt. Veranderende lichtpatronen zorgen voor vitaliteit, terwijl een spiegellichtbox een betoverend effect creëert dat verandert met de kijkhoek.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van digitale kunstpatronen in combinatie met experimentele methoden en materialen. Voorbeelden hiervan zijn de Mist Maze glazen lichtbox met film, de Flower Clusters glazen kunstwand met UV-technologie en de Humanoid Stars oneindige spiegellichtbox met acrylgravure. Deze innovaties vervagen de grenzen tussen gebruiksmeubilair of decor en hedendaagse kunst en design, en benadrukken de functionaliteit van de design-kunststudio met de artistieke flair van een openbare tentoonstellingsruimte.

De studio en galerie beslaan een binnenruimte van 168 vierkante meter en een buitenruimte van 63 vierkante meter, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen zoals geperforeerd metaal, speciale coatings, metaalverf en terrazzotegels. De ruimte is opgedeeld in een studio en een publieke galerie, waarbij een open plan studio interactie en communicatie bevordert en de galerie zich kan openen naar de studio voor faciliteiten zoals toiletten en een keuken.

Het project, gestart in september 2022 in Tainan en voltooid in juni 2023 in Taipei, is een zorgvuldige balans tussen maximalistische en modernistische stijlen. De uitdaging lag in het integreren van patronen met materialen zoals glas, leer en hout, en het aanpassen van een residentiële ruimte naar een commerciële functie. De oplossing werd gevonden in het gebruik van materialen die licht en privacy in evenwicht brengen.

De Yen Ting Cho Studio en Galerie is niet alleen een ruimte voor creatieve expressie, maar ook een intellectueel eigendom met een geregistreerd auteursrecht in 2024. Het ontwerp, dat een Bronzen A' Design Award heeft gewonnen, wordt geprezen om zijn bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het mooier maken van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yen Ting Cho Studio
Afbeeldingscredits: Yen Ting Cho Studio
Projectteamleden: Yen Ting Cho Studio
Projectnaam: Cho Tapei
Projectklant: YEN TING CHO Studio


Cho Tapei IMG #2
Cho Tapei IMG #3
Cho Tapei IMG #4
Cho Tapei IMG #5
Cho Tapei IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp