Layer Immersion: Een Moderne Residentie met een Open Indeling

Een Ontwerp van Chiu Chien Wei

Inleiding:

De residentie Layer Immersion, ontworpen door Chiu Chien Wei, is een prachtig voorbeeld van een moderne woning met een open indeling. Dankzij de perfecte locatie geniet het huis van overvloedig natuurlijk licht, waardoor licht en schaduw vrijelijk door elke hoek van de woning stromen. De rustgevende grijstinten worden aangevuld met de warmte van hout, wat resulteert in een eenvoudig, maar diepgaand karakter van de woning.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de open indeling, die het leven en de emoties nauw met elkaar verbindt. De eenvoudige lijnen, de metallic glans en het spel van licht en schaduw creëren een prachtig schouwspel. In het interieurontwerp worden minder kleuren gebruikt. Lage-chromatische kleuren dienen als achtergrond om de pure en eenvoudige levensstijl te belichamen.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van technologieën zoals staalborstel fineer, ijzeren onderdelen, roestvrijstalen platen, leer, tegels, behang en super slijtvaste vloeren. Met een interieurontwerp van ongeveer 71 vierkante meter omvat de indeling een entree, woonkamer, eetkamer, kleedkamer, twee slaapkamers en twee badkamers.

Na het betreden van het huis is alles in één oogopslag te zien. De open indeling creëert een gevoel van vloeibaarheid in het gezichtsveld. De combinatie van roestvrijstalen panelen en glas voegt een gevoel van majesteit toe aan de hoofd-tv-wand en dient ook als grens tussen de woonkamer en eetkamer. Onder het voorste licht kunt u genieten van een verblindend lichteffect door het metalen stalen paneel. Er ontstaan delicate lagen van stijfheid en zachtheid. De grote eettafel is geïntegreerd in de hoofd-tv-wand. Met de donkergekleurde kast als achtergrond ontstaat de visuele indruk van een verre en nabije kijk.

Na het passeren van de woonkamer wordt u verwelkomd door de rustige studeerkamer. Het baldakijn is beschilderd met zichtbaar beton om een zachte handgemaakte textuur te creëren, die perfect past bij de rustieke en stille houtelementen en de geest rustig laat settelen. De warme lichtbron is verborgen onder de open boekenkast om de sfeer van de ruimte te verwarmen.

Layer Immersion werd voltooid in oktober 2020 in Taoyuan City, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek waaruit blijkt dat grijstinten een gematigde ruimtelijke toon weerspiegelen, waarbij de kalmte van zwart en de zuiverheid van wit worden gecombineerd.

Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het combineren van de hoofd-tv-wand en de eettafel tot één geheel. Deze combinatie vormt het zwaartepunt in de ruimte en sluit het gevoel van verspreiding van de lange en smalle ruimte af. De grijze kleur dient als basis en de lichtbron verrijkt de veelzijdigheid van de ruimte.

Layer Immersion is een prachtig voorbeeld van een moderne residentie met een open indeling. Het ontwerp, gecreëerd door Chiu Chien Wei, combineert eenvoudige lijnen, metallic glans en het spel van licht en schaduw om een prachtige scène te creëren. Met minder kleuren en lage-chromatische tinten als achtergrond belichaamt het ontwerp een pure en eenvoudige levensstijl. Het is een ware oase van rust en verfijning.

Afbeeldingcredits: NORCONCEPT DESIGN CO., LTD

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp' in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek door het toepassen van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHIU CHIEN-WEI
Afbeeldingscredits: NORCONCEPT DESIGN CO., LTD
Projectteamleden: Chiu Chien Wei
Projectnaam: Layer Immersion
Projectklant: CHIU CHIEN-WEI


Layer Immersion IMG #2
Layer Immersion IMG #3
Layer Immersion IMG #4
Layer Immersion IMG #5
Layer Immersion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp