Froggie: Een Speelse en Unieke Tafellamp Geïnspireerd op Kikkers

Een Ontwerp van Yongwook Seong

Inleiding:

Froggie is een tafellamp die speelse creativiteit inspireert. Dit unieke ontwerp is geïnspireerd op het dubbelleven van amfibieën, zoals kikkers, die zowel op het land als in het water leven. Met Froggie wordt het moment vastgelegd waarop een kikker boven water komt. De ogen van de kikker dienen als lichtbronnen, terwijl het zichtbare lichaam boven water fungeert als basis voor de lamp.

Ontwerper Yongwook Seong heeft met Froggie een bijzondere lamp gecreëerd die de aandacht trekt. Het ontwerp is geïnspireerd op de unieke eigenschappen van kikkers, zoals hun doorlatende huid waardoor ze onder water kunnen ademen. Daarnaast ademen ze ook door hun neusgaten boven het wateroppervlak of op het land.

Froggie is uitgerust met buigbare ogen, die de gebruiker kan aanpassen om verschillende lichteffecten te creëren. Elk neusgat van de kikker is voorzien van een aanraaksensor waarmee de gebruiker het licht aan en uit kan zetten. Deze interactieve functie maakt het mogelijk om de vorm van de ogen aan te passen en zo de verlichting naar wens aan te passen.

Het ontwerpproces van Froggie vormde een uitdaging voor Seong. Het vinden van de juiste verhoudingen tussen de ogen en het lichaam van de kikker was een belangrijk aspect van het ontwerp. Daarnaast moest ook bepaald worden hoeveel van het lichaam zichtbaar moest zijn in vergelijking met het ondergedompelde deel.

Met Froggie wil Seong biomimicry in design verkennen. Het ontwerp vertaalt het dubbelleven van amfibieën op een creatieve manier naar een verlichtingsontwerp. Door de unieke vormgeving en interactieve functies is Froggie niet alleen een functionele lamp, maar ook een kunstwerk op zich.

De afmetingen van Froggie zijn 256 mm breed, 165 mm diep en de maximale hoogte is 310 mm. Het ontwerp is gerealiseerd in januari 2021 in Banff, Canada.

Froggie heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. De winnende ontwerpen worden erkend voor hun technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Froggie heeft Yongwook Seong een unieke tafellamp gecreëerd die de aandacht trekt en speelse creativiteit inspireert. Dit ontwerp, geïnspireerd op kikkers, combineert functionaliteit met kunst en brengt een stukje natuur in huis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yongwook Seong
Afbeeldingscredits: Yongwook Seong
Projectteamleden: Yongwook Seong
Projectnaam: Froggie
Projectklant: Yongwook Seong


Froggie IMG #2
Froggie IMG #3
Froggie IMG #4
Froggie IMG #5
Froggie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp