Verlichting die Danst met de Nacht

'Spirit of Earth' verlicht landschappen en stimuleert lokale economieën

Ontwerpers Jingyi Miao en Zou Hu hebben met 'Spirit of Earth' een buitenverlichtingsproduct gecreëerd dat niet alleen de nacht verlicht, maar ook bijdraagt aan de economische ontwikkeling van plattelandsgebieden.

De inspiratie voor 'Spirit of Earth' ontstond tijdens de bouw van een buitenconstructie, waarbij een laserstraal over het gras een adembenemend visueel schouwspel creëerde. Dit effect, vergelijkbaar met een zwerm vuurvliegjes, vormde de basis voor een innovatief verlichtingsontwerp dat duurzaamheid en esthetiek combineert.

Wat 'Spirit of Earth' onderscheidt, is het gebruik van een lineaire laser die parallel over het grasland veegt, waardoor het gras oplicht met verspreide groene lichtpunten. Dit zorgt voor een rijke visuele ervaring met een minimale energie-inzet, in lijn met het streven naar duurzame ontwikkeling.

De realisatie van het ontwerp omvat een glazen fles met een LED-scherm en een laserbestralingsapparaat. Deze onderdelen simuleren de effecten van rondvliegende lichtgeesten en verlichten het gras met een laser. Het laserapparaat is gemonteerd op een 'dubbele baan servostructuur', waardoor de laser zowel horizontaal als verticaal kan bewegen en de lichtpunten op het gras dynamisch laten dansen.

Na uitgebreide tests zijn de afmetingen van het product vastgesteld op 180 mm x 130 mm x 230 mm, waardoor het een prominente aanwezigheid in het landschap heeft en bijdraagt aan een indrukwekkend visueel effect. De bediening is eenvoudig: bij het openen van de fles wordt het product geactiveerd en beginnen de 'lichtgeesten' te dansen, waarna de laser het gras verlicht.

De veiligheid van het ontwerp is gewaarborgd door het gebruik van klasse 1 lasers, die volgens de International Electrotechnical Commission (IEC 60825-1) veilig zijn onder alle omstandigheden. Het project, gestart in juli 2022 en voltooid in april 2023 in Guangzhou, China, werd tentoongesteld in het Art Museum van de Guangzhou Academy of Fine Arts in juni 2023.

Onderzoek wees uit dat de benutting van grasland 's nachts laag is, wat leidt tot verspilling van land. Door het gebruik van 'Spirit of Earth' in 'Nanting Village' steeg de lokale economie met 20%. De grootste uitdaging was het creëren van een dynamisch en natuurlijk ogend lichtspel. Na meerdere aanpassingen is een harmonieus visueel effect bereikt dat de geest van de aarde lijkt te belichamen.

De 'Spirit of Earth' heeft in 2024 de Bronzen A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen gewonnen, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die bijdragen aan een betere levenskwaliteit en de wereld verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jingyi Miao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qian Kai, Spirit of Earth, 2023. Image #2: Photographer Qian Kai, Spirit of Earth, 2023. Image #3: Photographer Qian Kai, Spirit of Earth, 2023. Image #4: Photographer Qian Kai, Spirit of Earth, 2023. Image #5: Photographer Qian Kai, Spirit of Earth, 2023.
Projectteamleden: Miao Jingyi Zou Hu
Projectnaam: Spirit of Earth
Projectklant: Jingyi Miao


Spirit of Earth IMG #2
Spirit of Earth IMG #3
Spirit of Earth IMG #4
Spirit of Earth IMG #5
Spirit of Earth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp