One Excellence Phase II: Een Levendige Verlichting voor een Groot Commercieel Complex

Ontwerper: Yanchih Wang

Inleiding:

Het One Excellence Phase II-project is een indrukwekkend voorbeeld van een groot commercieel complex dat kunst, architectuur en innovatieve verlichting combineert. Ontworpen door Yanchih Wang, is dit gebouw een levendige en ademende structuur die de interactie tussen mensen en architectuur benadrukt. De verlichting speelt een cruciale rol bij het tot leven brengen van de gevel en het creëren van een dynamische en energieke sfeer.

Body:

De inspiratie voor het ontwerp van One Excellence Phase II komt voort uit de overtuiging dat architectuur organisch en levendig is wanneer mensen de gebouwen betreden. De interactie tussen architectuur en mensen genereert energie die een beter leven en toekomst voor mensen kan creëren. Het verlichtingsontwerp heeft als doel om het vitale en energieke innerlijke spirit in het gebouw te ontwaken door het herstellen van het ritmische spel van licht en schaduw op de gevel.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is het gebruik van helder en puur wit licht om de kenmerken van de gebouwstructuur te benadrukken. Op de gevel zijn de lichte en donkere delen duidelijk van elkaar gescheiden door de verlichting, die verborgen en ingebed is in de gordijngevel. Op maat gemaakte armaturen zijn ontworpen om de manier waarop het licht wordt geworpen te controleren, waardoor een beeld ontstaat van een levendig, ademend stedelijk gebouw met grote vitaliteit.

De technologie achter dit ontwerp is gebaseerd op het gebruik van eenvoudig wit licht dat niet alleen de bijzondere bouwkundige kenmerken benadrukt, maar ook het licht- en schaduwspel dat natuurlijk zonlicht op de gevel werpt, reproduceert. Door gebruik te maken van de unieke texturen en kenmerken van licht en schaduw die door het zonlicht worden achtergelaten, zijn verschillende armaturen op maat gemaakt en in de gordijngevel geplaatst om een gevoel van ritmische ademhaling en vitaliteit te benadrukken.

De uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren onder meer het verticaal en geïnterlinieerd plaatsen van een groot aantal glazen gordijngevels, wat resulteert in een ritmisch gevoel van beweging. Het verlichtingsontwerp heeft deze beweging gevangen door het verbergen van de verlichting in de gordijngevel en het gebruik van op maat gemaakte armaturen om het hele verlichtingssysteem te regelen, waardoor een eenvoudige en gracieuze, verticale lineariteit met beweging wordt bereikt, vergelijkbaar met ademhaling.

One Excellence Phase II is gelegen in Qianhai, Shenzhen, Guangdong Province, China en werd voltooid in oktober 2019. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder investeerder Excellence Group, architectonisch ontwerp door TFP Farrells, gordijngevelontwerp door Shenzhen Grandland Fangte Tech-construction Group Co., Ltd en verlichtingsontwerp door GD Lighting Design onder leiding van hoofdontwerper Yanchih Wang.

Conclusie:

One Excellence Phase II is een opmerkelijk voorbeeld van een groot commercieel complex dat kunst, architectuur en innovatieve verlichting combineert. Het verlichtingsontwerp, ontworpen door Yanchih Wang, brengt de gevel tot leven en creëert een dynamische en energieke sfeer. Door het gebruik van wit licht en het spel van licht en schaduw op de gevel, wordt het gebouw een levendige en ademende structuur die de interactie tussen mensen en architectuur benadrukt. One Excellence Phase II is een ware blikvanger en een inspiratie voor toekomstige ontwerpen.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: fotograaf LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.

Afbeelding #2: fotograaf LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.

Afbeelding #3: fotograaf LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.

Afbeelding #4: fotograaf LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.

Afbeelding #5: fotograaf LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yanchih Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: photographer LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019. Image #2: photographer LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019. Image #3: photographer LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019. Image #4: photographer LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019. Image #5: photographer LyisoStudio-Rex, Shenzhen, 2019.
Projectteamleden: Investor: Excellence Group Architectural Design: TFP Farrells Curtain Wall Design: Shenzhen Grandland Fangte Tech-construction Group Co.,Ltd Lighting Design: GD Lighting Design Chief Lighting Designer: Yanchih Wang Lighting Design Team Member: Hui Ren, Weiliang Kong
Projectnaam: One Excellence Phase II
Projectklant: Yanchih Wang


One Excellence Phase II IMG #2
One Excellence Phase II IMG #3
One Excellence Phase II IMG #4
One Excellence Phase II IMG #5
One Excellence Phase II IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp