Shanhai I: Een Nieuwe Dimensie in Bureauverlichting

De Amp Lamp: Esthetiek en Technologie in Harmonie

Ontdek de Shanhai I, een baanbrekende creatie die verlichting en geluid op een innovatieve wijze samenbrengt, ontworpen door Zuilin Zeng, Yunbin Wang en Yin Xu.

In een wereld waar de esthetiek van de werkruimte steeds belangrijker wordt, introduceert het ontwerpteam van Zuilin Zeng, Yunbin Wang en Yin Xu de Shanhai I Amp Lamp. Deze lamp is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een technologisch hoogstandje dat de manier waarop we denken over bureau-accessoires transformeert. Het ontwerp, dat minimalisme en functionaliteit combineert, biedt een nieuwe benadering van desktop esthetiek.

De Shanhai I onderscheidt zich door zijn multifunctionaliteit. Het is een lamp en Bluetooth speaker in één, die de beperkte ruimte op een bureau optimaal benut. De inspiratie voor het ontwerp komt voort uit de combinatie van akoestiek, esthetiek, optica, materiaalwetenschap en werktuigbouwkunde. Het resultaat is een compact geluidskamer met een indrukwekkend dynamisch surroundeffect, zonder dat het veel ruimte inneemt.

Wat de Shanhai I echt uniek maakt, is de innovatieve scharnierconstructie, geïnspireerd door de elegante vorm van een zwanenei. Deze constructie stelt de lamparm in staat om 180° te verlichten en biedt de mogelijkheid om de lamparm aan de lichtpaal te bevestigen. De speaker en de lamp kunnen zowel gezamenlijk als afzonderlijk gebruikt worden, wat een optimale flexibiliteit biedt voor verschillende gebruiksscenario's.

De technische realisatie van de Shanhai I is even indrukwekkend als zijn ontwerp. De lamp maakt gebruik van een volledig spectrum zijglansrooster met anti-verblindingsstructuur voor een zachte, zachte lichtuitstraling. De Bluetooth speaker maakt gebruik van een aluminium-plastic resonantiestructuur en een noord-zuid concave-convexe magnetische poolkoppeling om een dynamisch surroundeffect te leveren.

De Shanhai I is niet alleen een toonbeeld van innovatief design, maar ook van technische bekwaamheid. Het overwinnen van creatieve en technische uitdagingen heeft geleid tot een product dat praktisch, esthetisch en prestatiegericht is. De lamp biedt een zachte verlichting, terwijl de speaker een indrukwekkend geluidsbereik van 20HZ tot 22KHZ levert, allemaal binnen een compacte geluidskamer.

Deze amp lamp is een bekroonde creatie, die de Zilveren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen in 2024 heeft gewonnen. De Shanhai I Amp Lamp is een bewijs van uitmuntendheid en innovatie, die een nieuwe standaard zet voor de esthetiek en functionaliteit van bureauverlichting.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zuilin Zeng
Afbeeldingscredits: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD
Projectteamleden: Zuilin Zeng, Yunbing Wang, Yin Xu, Yuzhou Zeng, Zhilong Zeng, Xinge Zeng
Projectnaam: Shanhai I
Projectklant: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD


Shanhai I  IMG #2
Shanhai I  IMG #3
Shanhai I  IMG #4
Shanhai I  IMG #5
Shanhai I  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp