Firmament I: Een Revolutie in Verlichtingsontwerp

Ontwerptrio Zuilin Zeng, Yunbin Wang en Yin Xu herdefiniëren esthetiek met innovatieve lampenserie

In een wereld waar design en functionaliteit hand in hand gaan, introduceert het ontwerpteam bestaande uit Zuilin Zeng, Yunbin Wang en Yin Xu een baanbrekende serie lampen die niet alleen esthetisch verfijnd zijn, maar ook een nieuwe dimensie toevoegen aan interactieve verlichting.

De Firmament I-serie is een toonbeeld van innovatie op het gebied van verlichting, waarbij esthetiek, optica en techniek samensmelten. Het ontwerp kenmerkt zich door een lichtarm die 180° kan draaien en magnetisch hecht aan de lichtpaal. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat de lamp zich moeiteloos aanpast aan diverse huiselijke omgevingen en werkplekconfiguraties, waardoor een minimalistische artistieke essentie in elke leefruimte wordt geïnjecteerd.

De realisatie van de Firmament I-serie is mogelijk gemaakt door geavanceerde productietechnieken. De zelfontwikkelde parelvormige scharnierconstructie stelt de lichtarm in staat om 180° te draaien en magnetisch te bevestigen aan de lichtpaal. Het ontwerp is vervaardigd uit een combinatie van aluminiumlegering en PC-materiaal, wat resulteert in een strakke lantaarnstructuur die een stijlvolle, minimalistische artistieke uitstraling heeft. Daarnaast maakt de serie gebruik van een full-spectrum zijglansrooster met anti-verblindingstructuur voor een zachte, aangename lichtuitstraling.

De technische specificaties van de Firmament I-serie zijn indrukwekkend. De intelligente lamp heeft een hoogte van 492,6 mm en een diameter van 166 mm wanneer ingeklapt, en weegt ongeveer 2,5 kg. De vloerlampvariant reikt tot een hoogte van 1.292,97 mm, met een diameter van 266 mm en een gewicht van ongeveer 5,5 kg. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook een esthetisch statement in elk interieur.

De lampenserie is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook een gepersonaliseerde interactie. Gebruikers kunnen genieten van aromatherapie, sfeerverlichting en andere intelligente interactiemodules. De lamparm en lichtpaal kunnen 360° gedempt draaien, wat zorgt voor een multihoekverlichting die aanpasbaar is aan de gebruikersvoorkeuren.

De ontwikkeling van de Firmament I-serie, die in april 2024 zal worden afgerond in Kunming, is een toonbeeld van gedegen onderzoek en ontwerpinnovatie. Het team heeft een minimalistische esthetiek opnieuw gedefinieerd, terwijl het ook de functionaliteit heeft verhoogd met lees-, schrijf- en nachtlichtmodi, naast de mogelijkheid om verschillende lichteffecten aan te passen via Bluetooth.

De Firmament I-serie heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen gewonnen in 2024. Deze erkenning bevestigt de ervaring en vindingrijkheid van het ontwerp, dat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een beetje mooier maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zuilin Zeng
Afbeeldingscredits: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD
Projectteamleden: Zuilin Zeng, Yunbing Wang, Yin Xu, Yuzhou Zeng, Zhilong Zeng, Xinge Zeng
Projectnaam: Firmament I
Projectklant: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD


Firmament I IMG #2
Firmament I IMG #3
Firmament I IMG #4
Firmament I IMG #5
Firmament I IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp