Odin Wellness: De Toekomst van Gezondheidsmonitoring

Ontwerper Zhean Chen introduceert AI-gestuurde Smart Scale

De traditionele badkamerweegschaal ondergaat een transformatie dankzij Zhean Chen's innovatieve ontwerp, de Odin Wellness Smart Scale.

De Odin Wellness Smart Scale is het resultaat van een kritische blik op de onveranderde badkamerweegschaal. Zhean Chen, de ontwerper achter dit project, heeft een weegschaal gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel verbeterd om te voldoen aan de moderne levensstijl en esthetiek. De inspiratie voor Odin Wellness kwam voort uit de behoefte aan een weegschaal die naadloos integreert in diverse huisomgevingen en tegelijkertijd een ondersteunende rol speelt in de welzijnsreis van de gebruiker.

Odin onderscheidt zich door zijn AI-gestuurde functionaliteiten en een snel-drogende mat. Het meet niet alleen BMI en lichaamsvet, maar biedt ook gepersonaliseerde inzichten via een app. Met een verwisselbare mat voor stijlvolle veelzijdigheid, is Odin een perfecte samensmelting van elegantie en geavanceerde technologie voor elk interieur.

De productie van Odin Wellness maakt gebruik van 8mm dik glas voor stabiliteit en duurzaamheid, duurzaam plastic voor de hoofdstructuur, en de meest nauwkeurige en kleinste sensoren op de markt. De technische stof van de mat zorgt voor een instant-droog effect, en de AI-gestuurde slimme assistent biedt feedback en advies op basis van dagelijkse lichaamsmetingen.

Met afmetingen van 60 mm x 40 mm x 2.9 mm is de Odin Smart Scale ontworpen om een extra groot gebruiksgemak te bieden. Het integreert aanraakactivatie, vochtigheidsdetectie en AI-analyse voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Het trilt om het begin en de voltooiing van de meting aan te geven, en de vochtigheidsdetectie zorgt voor nauwkeurigheid door onderscheid te maken tussen droge en natte omstandigheden.

De ontwikkeling van Odin Wellness begon in mei 2023 in Californië, Verenigde Staten. Het onderzoek omvatte 202 deelnemers en leidde tot een ontwerp dat niet alleen visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook de regelmatige gezondheidsmonitoring onder gebruikers bevordert. De creatieve uitdagingen, zoals het combineren van een mat en weegschaal, werden overwonnen door innovatief materiaalgebruik en geavanceerde algoritmen.

Odin Wellness is een revolutionaire stap vooruit in de wereld van gezondheidsmonitoring, waarbij functionaliteit, design en geavanceerde technologie samenkomen in één naadloze oplossing. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Home Appliances Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhean Chen
Afbeeldingscredits: Image #1: Industrial designer Zhean Chen, Cover Beauty Shot, 2024 Image #2: Industrial designer Zhean Chen, Context shot, 2024 Image #3: Industrial designer Zhean Chen, Side profile, 2024 Image #4: Industrial designer Zhean Chen, Side profile, 2024 Image #5: Industrial designer Zhean Chen, Detail shot, 2024
Projectteamleden: Zhean Chen
Projectnaam: Odin
Projectklant: Odin Technology


Odin IMG #2
Odin IMG #3
Odin IMG #4
Odin IMG #5
Odin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp