Revolutionaire Versabin: De Slimme Vuilnisbak van de Toekomst

Weiwen Xiong Ontwerpt Innovatieve Oplossing voor Huishoudelijk Afval

In een streven naar een gezonder en gemakkelijker huishouden introduceert ontwerper Weiwen Xiong de Versabin, een slimme vuilnisbak die technologie en design combineert om alledaagse problemen op te lossen.

De Versabin is niet zomaar een vuilnisbak; het is een toonbeeld van hoe innovatie het huishouden kan transformeren. Met zijn intelligente sensortechnologie opent de deksel zich zonder fysiek contact, waardoor de gebruiker een hygiënische ervaring heeft. De ingebouwde opslag voor vuilniszakken en het automatische aromatherapie-deodorisatiesysteem tillen de Versabin ver boven de standaard afvalbak uit.

De slimme vuilnisbak is vervaardigd uit milieuvriendelijk roestvrijstaal en afbreekbare kunststoffen, wat de Versabin niet alleen een duurzame keuze maakt, maar ook een esthetisch aangename toevoeging aan elk modern huishouden. De magnetische opslag voor vuilniszakken en de veelzijdige binnencompartimenten, die naar wens aangepast kunnen worden voor afvalscheiding, tonen de doordachtheid van het ontwerp.

Met afmetingen van 534 mm breed, 310 mm diep en 650 mm hoog, biedt de Versabin voldoende capaciteit voor de dagelijkse afvalbehoeften van de meeste huishoudens. De slimme vuilnisbak is het resultaat van een uitgebreid onderzoek onder 300 gezinnen, waarbij de meest voorkomende problemen rondom huishoudelijk afval werden aangepakt.

Het ontwerpteam, bestaande uit Weiwen Xiong, Yu Ren en Guo yu Wang, heeft met de Versabin een oplossing geboden voor de grootste uitdagingen in de afvalverwerking thuis. Van het vermijden van contact met de vuilnisbak tot het gemakkelijk vervangen van vuilniszakken en het neutraliseren van ongewenste geuren; de Versabin maakt het allemaal mogelijk.

De ontwikkeling van de Versabin, gestart in november 2022 in Shenzhen, wordt verwacht afgerond te zijn in september 2023. Dit project illustreert hoe design en technologie kunnen samenkomen om praktische en esthetisch verantwoorde producten te creëren die het dagelijks leven verbeteren.

De Versabin heeft de prestigieuze Iron A' Home Appliances Design Award in 2024 in de wacht gesleept, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen. Met zijn patent in aanvraag belooft de Versabin een revolutie in huishoudelijke afvalverwerking en een stap naar een gezonder thuis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Designer:Weiwen Xiong Designer:Yu Ren Designer:Guo yu Wang
Projectnaam: Versabin
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Versabin IMG #2
Versabin IMG #3
Versabin IMG #4
Versabin IMG #5
Versabin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp